Urşii năvălesc în orașe. De câte ori au intervenit jandarmii din Harghita în doar 24 de ore

Jandarmii harghiteni au intervenit, în ultimele 24 de ore, în trei situaţii în care a fost semnalată, la numărul de urgenţă 112, prezenţa unor urşi în zona localităţilor Băile Tuşnad şi Izvoru Mureşului.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, primul apel a fost făcut de un şofer aflat în trafic, care a anunţat faptul că un urs a traversat drumul european E578, la intrarea în Tuşnadu Nou.

La faţa locului a fost trimis un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tuşnad, dar ursul nu a fost găsit în zonă, jandarmii continuând să patruleze înspre localitatea Tuşnadu Nou, fără ca ursul să fi fost observat.

Al doilea apel, primit din partea unei turiste, semnala prezenţa unei ursoaice cu trei pui în apropierea unui hotel din staţiunea Băile Tuşnad, aceeaşi patrulă ca în primul caz deplasându-se la faţa locului. Ursoaica cu cei trei pui se afla la locul indicat, motiv pentru care echipajul de jandarmerie a îndepărtat animalele înspre pădure.

Ultimul apel, primit tot din partea unui conducător auto, anunţat prezenţa unui urs în apropierea localităţii Izvoru Mureşului, unde traversa un drum intens circulat, respectiv DN 12. Pentru operativitate şi mergându-se pe principiul intervenţiei celei mai apropiate patrule, în zonă a fost direcţionată o patrulă de ordine publică formată din poliţişti.

Jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel