Urmăriți aurul în 2020! Veteran al fondurilor de investiții, sfat pentru anul viitor

aur
aur

În ajunul Craciunului Reuters nota că prețul aurului a depășit prețul de 1.500 de dolari uncia, piețele fiind susținute de apropiata încheiere a primei faze a acordului comercial SUA – China.

CNBC făcea o știre din declarația unui veteran al fondurilor private de investiții, Byron Wien de la Blackstone, care a recomandat „urmăriți aurul în 2020".


Și piețele și Byron Wien nu fac decât să marcheze continua ascensiune a prețului metalului galben, aflat acum la cea mai mare valoare din mai 2013 și pe o tendință de creștere din 2016.


Este adevărat că aurul este încă departe de maximele atinse în 2011, când a urcat la peste 1.800 de dolari uncia, dar pe de altă parte nu este greu de anticipat că, pe fondul conflictelor comerciale în plină desfășurare, al încetinirii economiei mondiale, al efectelor Brexitului și al temerilor din ce în ce mai mari că o nouă criză economică este pe cale să se declanșeze, prețul aurului, văzut dintotdeauna ca un refugiu de către investitori, va continua să crească.


Tendința s-a păstrat și pe piața locală, cu o serie de zece maxime istorice la finele lunii august și începutul lunii septembrie, la peste 212 lei gramul. Prețul a depășit 200 de lei gramul la începutul lunii august și nu a mai coborât sub acest nivel, deși la începutul anului se situa la doar 169 de lei gramul.

Evoluția unciei de aur trasează un grafic clar în urcare


De-a lungul ultimilor ani, pe plan internațional, evoluția unciei de aur trasează un grafic clar în urcare: în ultimii 16 ani aurul înregistrează o uluitoare creștere de peste 274%. Iar aurul stă bine chiar în comparație cu alte categorii de investiții, cum ar fi arta, vinurile, mașinle sau timbrele. Astfel, conform celui mai recent The Wealth Raport al firmei de consultanță Knight Frank, aurul, sub forma de monezi sau bijuterii, intra în top 3 investiții, cu creșteri cuprinse între 139 – 182% în ultimul deceniu, depășit doar de automobile (334%) și vinuri (192%). Dacă privim acest clasament și prin prisma nevoilor speciale de depozitare de care au nevoie vinurile și automobilele, dar și a perisablității gusturilor și tendințelor, aurul poate fi socotit principalul activ pentru investiții, informează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel