Urmărire penală Bejinariu. Victor Ponta: De ce insistă DNA cu asemenea solicitări?

Victor Ponta a scris pe Facebook despre votul de respingere a cererii justiţiei în cazul lui Eugen Bejinariu.

Iată mesajul lui Victor Ponta:

”Nu am fost azi prezent la votul din Parlament privindu-l pe Eugen Bejinariu deoarece eram în Malta la o acţiune parlamentară oficială. 

Pentru că nici nu mă ascund "pe după gard" că toţi fricoşii şi nici nu îmi plac ipocriţii de la alte partide care spun în faţă jurnaliştilor că ei susţin cererile DNA şi după vin la noi să ne roage să votăm contra - o să spun clar: dacă eram prezent aş fi votat cu toată convingerea ÎMPOTRIVA cererii de urmărire penală ( adică pentru Raportul Comisiei Juridice)! 

Sunt absolut convins din ce am văzut că este vorba despre posibile acţiuni ( în urmă cu 14 ani Dumnezeule) despre care Curtea Constituţională a spus deja de mai multe ori că nu sunt infracţiuni - şi că aşa zisul dosar contra lui Bejinariu era făcut doar pentru publicitate politică. 

De ce insistă DNA cu asemenea solicitări despre care foarte uşor se poate afirmă că sunt strict politice? De ce insistă DNA cu măsuri evident exagerate cum a fost cererea de arestare a IPS Teofan la Constanţa ( logic respinsă de judecători)? Nu înţeleg dar poate că cineva din sprijinitori ar trebui să le explice cât de mult rău îşi fac lor înşişi cu aceste solicitări. 

Dacă la demagogia deja clasică a lui Nicuşor Dan şi USR ( cei care susţin lupta anticorupţie pentru că DNA nu le cercetează lor sursele de finanţare) categoric cel mai ridicol şi ipocrit partid rămâne PNL - cu un mare favorit la şefie Ludovic Orban ( evident scos din campania pentru primărie dar şi din Parlament printr-un dosar aberant) / cu Dan Motreanu scos din Secretar General tot prin denunţuri / cu atâţia primari şi parlamentari taraţi prin procese pentru "abuz în serviciu" declarat neconstituţional de către CCR. Aşa PNL devine doar o umbră a ce a fost cândva sau a ceea ce ar trebui să fie. 

Susţin şi vreau că toţi corupţii din România să fie anchetaţi şi condamnaţi conform legilor şi probelor - dar cred că acest lucru nu se mai întâmplă tocmai pentru că se preferă dosarele cu multă mediatizare şi "nume" care să atragă presă şi susţinerea unor ambasade şi grupuri de influenţă din exterior. Aşa ceea ce ar trebui să fie justiţie devine doar o bătălie politică.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel