Uraganul Michael. Familia Trump, vizită în Florida, zonă calamitată

Donald Trump, preşedintele SUA, şi Melania Trump, prima Doamnă, vor vizita regiunea Florida Panhandle, grav afectată de uraganul Michael.

Preşedintele american Donald Trump şi Prima Doamnă Melania Trump se vor deplasa în Florida unde vor vizita regiunea Florida Panhandle (nord-vestul statului Florida), grav afectată de uraganul Michael, a anunţat Casa Albă, aceasta fiind prima vizită a preşedintelui american în regiune după distrugerile provocate de uragan, relatează luni Reuters.

Anterior s-a anunţat că Trump va vizita, de asemenea sudul Georgiei, de asemenea afectat de furtuna care a lovit coasta de nord-vest a Floridei în apropierea Mexico Beach, săptămâna trecută, înainte de a se deplasa spre coasta de est. Cu rafale de 250 kilometri la oră, Michael a lovit uscatul pe 10 octombrie, fiind un uragan de categoria 4, conform scării Saffir-Simpson de clasificare a cicloanelor tropicale, cu cinci niveluri de intensitate. Michael a fost una dintre cele mai puternice furtuni care au lovit Statele Unite de când se fac astfel de măsurători.

Traseul exact al preşedintelui nu a fost comunicat, dar cuplul prezidenţial urmează să ajungă la Elgin Air Force Base din Florida Panhandle luni în jurul orei locale 11:30 şi va reveni la Casa Albă nu mai devreme de orele 20:30.

Numărul victimelor, în creștere

Cel puţin 18 persoane din patru state americane au murit în urma trecerii uraganului Michael. Zeci de oameni erau daţi dispăruţi duminică în regiunea Florida Panhandle. Salvatorii au spus că se aşteaptă ca numărul morţilor să crească, fiind folosiţi câini antrenaţi şi echipament greu pentru a căuta printre ruinele caselor prăbuşite în oraşe mici cum ar fi Mexico Beach şi Panama City.

Serviciile de electricitate şi de telefonie sunt în curs de restabilire, dar ar putea dura săptămâni înainte ca alimentarea cu energie să fie restabilită în zonele cel mai grav afectate din Florida. Peste 1.700 de persoane fac parte din echipele de salvare şi căutare, inclusiv şapte echipe de salvare rapidă pe apă şi aproape 300 de ambulanţe, a declarat guvernatorul din Florida, Rick Scott.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel