Uraganul Harvey. Evacuări masive

uraganul-sandy (16)
uraganul-sandy (16)

Guvernatorul statului american Texas i-a îndemnat, vineri, pe locuitorii care trăiesc în zonele joase să își părăsească imediat casele în condițiile în care uraganul Harvey se îndreaptă către regiunile de uscat din sudul țării, informează agenția DPA.

Este urgent ca oamenii care locuiesc în una dintre aceste zone joase să evacueze cât de repede pot, a spus Greg Abbott.

El a menționat că drumurile se aglomerează și că oamenilor le va fi foarte dificil să plece vineri seara.

Acum e timpul să plecați, a atenționat guvernatorul la Fox News.

Abbott și-a manifestat îngrijorarea că vor exista persoane sinistrate din cauza inundațiilor, care vor rămâne fără alimente, electricitate și apă.

El a menționat că statul Texas este pregătit pentru furtuna de categoria 2, însă salvarea persoanelor va fi dificilă din cauza faptul că se așteaptă ca Harvey să stagneze și să provoace ploi torențiale care vor persista timp de mai multe zile în regiunile din sud-estul statului Texas.

Președintele american Donald Trump a scris pe Twitter că că a discutat cu Abbott și cu guvernatorul din Louisiana. El a menționat că monitorizează îndeaproape evoluția lucrurilor și va oferi ajutor, în caz de necesitate.

Furtuna Harvey s-a intensificat vineri dimineață și s-ar putea transforma în cel mai puternic uragan care a lovit zona de țărm a Statelor Unite în ultimii 12 ani, afectând zona Golfului Mexic, sediul industriei petroliere.

Harvey a fost ridicat la rang de furtună de categoria 2, cu rafale de vânt de până la 160 de kilometri pe oră, în timp ce se deplasa spre nord-vest, la 355 de kilometri de coasta orașului Corpus Christi din Texas, a anunțat vineri Centrul Național pentru Uragane, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel