UNIBUC precizează că Năstase nu a fost dat afară

Adrian-Nastase
Adrian-Nastase

Universitatea din București a explicat, vineri, într-un comunicat de presă, că fostul profesor al Facultății de Drept, Adrian Năstase, a încetat colaborarea cu instituția publică în urma condamnării cu executare a acestuia, nu pentru că a fost reziliat contractul.

Rezilierea unui contract nu este sinonimă cu încetarea de drept a contractului de muncă, iar asta nu implică și retragerea titlului didactic de profesor universitar, spune Universitatea București, citată de Agerpres.

”Încetarea de drept a unui contract nu este sinonimă cu rezilierea contractului. Spre deosebire de încetarea de drept, care se produce prin efectul legii, rezilierea reprezintă desfiinţarea unui contract cu executare succesivă la cererea unei părţi. Având în vedere dispoziţiile imperative care guvernează legislaţia muncii, Universitatea din Bucureşti, în calitatea sa de instituţie publică, nu putea să ignore dispoziţiile cuprinse în actul normativ mai sus menţionat. În consecinţă, Universitatea din Bucureşti a aplicat prevederile art. 56, alin. 1, litera f, imediat ce hotărârea judecătorească a rămas definitivă şi irevocabilă. Totodată, ţinem să precizăm că încetarea raportului de muncă nu implică şi retragerea titlului didactic de profesor universitar”, transmite instituția de învățământ superior.

 Universitatea precizează că art. 56, alin. 1, litera f din Codul Muncii îşi produce efectele în condiţiile precizate, indiferent de calitatea profesională a angajatului în cauză

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel