Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Unde se petrece bullyingul. Georgeta Pânișoară, sfat pentru cei care sunt martori la bullying

Prof. univ. dr. Georgeta Pânișoară, specialist în parenting, a vorbit, în cadrul emisiunii De Ce Citim, despre un fenomen întâlnit în rândul tinerei generații: bullyingul. În acest sens, a oferit și câteva sugestii pentru ca părinții să-și poată ajuta copiii să prevină acest fenomen. 

Cei care asistă la fenomenul de bullying (în calitate de martori) nu intervin foarte mult. Măcar am putea să-i învățăm pe copii, nu să intervină direct pentru că ar putea intra ei în pericol și atunci nu ar fi bine deloc pentru ei, nu se știe niciodată în ce evenimente intră sau nu intră. Este foarte important să-i învățăm să nu intre în pericol. Însă, dacă suntem în spațiul școlii, de exemplu, e bine să-i învățăm să ceară ajutor la un adult, la un profesor. 

Școlile ar trebui să aibă toleranță zero față de bullying 

Ce facem în cazul în care politica școlii nu este vizibil orientată spre a rezolva astfel de lucruri? Va fi acuzat tot martorul/ spectatorul (cel care este de față când se produce fenomenul de bullying) că se bagă unde nu trebuie și atunci va fi blamat tot cel care cere ajutor. Trebuie să avem o politică clară: zero bullying la noi în școală și atunci să știe că este sigur să ceri ajutor. (…)

Scările și holurile - scene pentru bullying 

Statisticile din Statele Unite arată că situațiile de bullying au loc pe scări și pe holuri. Nu sunt chiar în clasă unde sunt colegii, pot să mai spună „lasă-l în pace” . Chiar dacă în filme apar multe evenimente în spațiul curții școlii, procentul e cel mai mic 10-15-20%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel