Ultimele clipe ale Annei Ursu, șocante: Sânul stâng nu mai exista!

Anna Ursu, tânăra care a murit electrocutată încercând să-și facă un selfie pe vagonul unui tren, a trecut prin clipe îngrozitoare, potrivit martorului care a încercat să o salveze.

„Am văzut explozia. Amândouă erau pe vagon, iar cea care a scăpat era pe marginea lui. Am strigat de 4-5 ori la ea să se lase pe burtă, cred că s-a auzit până în Copou. Era speriată şi nu a reacţionat la început, dar m-a auzit şi s-a culcat pe vagon. Cealaltă, cea care a murit, era deja în flăcări", îşi aminteşte Vasile Cârdei, bărbatul care a încercat să le salveze.

Conştient de pericol, Vasile Cârdei a urcat cu grijă pe vagon.

„Era un vagon din acela cu o margine, o balustradă metalică. Am ridicat întâi mâna, să văd dacă se întâmplă ceva. După ce am vorbit puţin, fata care a scăpat a fugit. S-a întors după aceea cu colegi din cămin", spune Cârdei.

În schimb, Anna Ursu era în stare critică.

„Fata încă ardea. Eu eram îmbrăcat cu o bluză sintetică, aşa că am cerut de la cineva un hanorac din bumbac şi am stins-o. Am încercat să îndepărtez de pe ea hainele carbonizate, dar fata ardea încă pe dedesubt. Fata plângea, se temea că vine poliţia să o amendeze. I-am spus că nu o s-o amendeze nimeni. Îmi spunea că vine dintr-o familie săracă. Apoi m-a întrebat: „Oare o să mor?" I-am spus că nu o să moară, dar că va sta puţin în spital. M-a întrebat dacă mai mult de o săptămână, şi i-am spus că da. Apoi m-a întrebat dacă mai are păr... Avea părul lung, un pic pârlit. Faţa era perfectă, dar sânul stâng nu mai exista. Era carbonizat. Voia să-mi dea numărul de telefon, s-o sun pe mama ei, dar nu ştia unde şi-a lăsat telefonul", rememorează Vasile Cârdei pentru 7est.ro.

Anna Ursu, elevă în Iaşi, la Liceul "Miron Costin", a mers în după-amiaza zilei de vineri, 8 mai, împreună cu o colegă de 17 ani din Republica Moldova, elevă la acelaşi liceu, să se fotografieze pe vagoanele unui tren de marfă garat într-o staţie CFR de la marginea Iaşiului.

Cele două adolescente s-au urcat pe tren fără să ia în considerare că linia electrificată, de 27.000 de volţi, se află sub tensiune. Au fost trântite pe platforma vagonului de descărcarea electrică puternică, iar hainele tinerei de 18 ani au luat chiar foc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel