UE va impune sancţiuni pentru producătorii de drone şi rachete din Iran

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Uniunea Europeană a hotărât să impună noi sancţiuni contra Iranului. Acestea vizează producătorii de drone şi rachete, a zis preşedintele Consiliului European, Charles Michel, transmite joi AFP.

'Am decis să impunem sancţiuni împotriva Iranului, am vrut să transmitem un mesaj clar' după atacul asupra Israelului, a spus Charles Michel, după un summit de la Bruxelles care a reunit liderii celor 27 de ţări membre ale UE. 'Ideea este de a viza companiile care au un rol în producţia de drone şi rachete', a mai zis Michel.

Amintim fapul că Iranul a lansat drone şi rachete către teritoriul israelian în noaptea de sâmbătă spre duminică ca răspuns la o lovitură din data de 1 aprilie asupra anexei consulare a ambasadei Iranului din Damasc, atribuită Israelului.

Aproape toate rachetele şi dronele au fost distruse înainte de a lovi Israelul. Acesta a fost primul atac direct al Iranului contra Israelului. În comunicatul adoptat la sfârşitul summit-ului, liderii Uniunii Europene îndeamnă 'tuturor părţilor să exercite o reţinere maximă şi să stea departe de orice acţiune care ar putea creşte tensiunile în regiune'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel