"UDMR trebuie să iasă de la guvernare", afirmă Gyorgy Frunda

György_Frunda
György_Frunda

Senatorul Gyorgy Frunda crede că UDMR nu trebuie să amâne decizia ieşirii de la guvernare. Motivul ? Intenţia PDL de a comasa alegerile locale din 2012, care ar însemna încălcarea principiilor statului de drept şi a democraţiei.

Gyorgy Frunda, spune într-un interviu acordat ziare.com că, formaţiunea din care face parte trebuia să iasă de la guvernare imediat ce protocolul Coaliţiei a fost încălcat de către PDL, prin nerespectarea termenelor prevăzute pentru adoptarea unor legi, dar şi a măsurilor de relansare economică.

Totodată, acesta reclamă "hărţuirea" la care sunt supuşi cei din UDMR în justiţie şi anticipează că PDL se va distanţa tot mai mult de partenerii de guvernare pe măsura ce se apropie alegerile.

"Eu cred de mult timp că UDMR trebuia să iasă din coaliţia de guvernare şi părerea mea e aceeaşi. Noi am încheiat în primăvară un protocol în cadrul convenţiei în care am prevăzut nişte acte normative, nişte măsuri pe care trebuia să le ia Guvernul în anumite termene. Pe lângă faptul că nu s-a adoptat Legea Minorităţilor Naţionale până la sfârşitul lui iunie, aşa cum e prevăzut în protocol, care era motiv de ieşire din Coaliţie aşa cum a spus preşedintele UDMR, aşa cum au spus mai mulţi miniştri şi conducătorii UDMR, nu am făcut acest pas", a declarat Frunda.

În opinia sa, comasarea alegerilor în 2012 ar fi o măsură greşită, întrucât "alibiul financiar material, cum că am face economie", nu este plauzibil.

"Democraţia costă mai mult decât dictatura, dar are ca scop buna guvernare şi o viaţă decentă a cetăţeanului", mai spune Frunda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel