UDMR, reclamată la Autoritatea Electorală Permanentă în privința afișelor

Tensiune privind afișele UDMR escaladează. Astfel, Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) va sesiza Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) privind ''încălcarea Legii electorale'' de către UDMR şi solicită conducerii formaţiunii retragerea afişelor cu caracter electoral care instigă la secesiune.

CNMR va sesiza AEP cu privire la încălcarea de către UDMR a Legii electorale. În urma panotajului afişat de Uniunea Democrată Maghiară din România începând cu data de 24 octombrie, Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României solicită imperativ conducerii UDMR retragerea afişelor cu caracter electoral care instigă la secesiune, prin separarea unor teritorii de trupul ţării.

De asemenea, CNMR solicită Autorităţii Electorale Permanente (AEP) să verifice legalitatea amplasării afişelor cu caracter electoral la care facem referire, având în vedere că începutul campaniei electorale este la 11 noiembrie, potrivit unui comunicat al Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei (AID)," se arată într-un comunicat de presă remis Agerpres.

Totodată, CNMR cere AEP să vegheze la caracterul mesajelor transmise de partidele politice în timpul campaniei electorale, astfel încât acestea să nu poată comunica mesaje extremiste, xenofobe, antisemite sau care să aducă atingere Constituţiei.

Înţelegem calculul şi interesul electoral al tuturor partidelor politice, însă, în acest caz, UDMR riscă să producă o ruptură între cetăţenii români şi cei de etnie maghiară din Transilvania", se mai arată în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel