UDMR - PPMT - PCM. CNMR atacă în instanță. Decizie de ultimă oră

CNMR
CNMR

Recent, CNMR a luat decizia de a contesta în instanță funcționarea politică si parlamentară a Partidului civic maghiar, "pentru atitudinile anti-românesti și dovezile prezentate de CNMR privind implicarea serviciilor secrete maghiare în politica internă a României (fostul șef al serviciilor secrete maghiare este actualul Președinte de onoare al PCM si Președinte al Parlamentului de la Budapesta)".

"Acțiunea de la Cluj-Napoca de acum două zile a UDMR, PCM și PPMT, confirmă intru-totul avertismentele repetate ale CNMR cu privire la motivația externă a acțiunilor celor trei formațiuni in activitatea din România.

Pretențiile celor trei lideri care au semnat Declarația de la Cluj-Napoca de a solicita:" negocieri cu Statul român" (din care aceștia fac parte în calitate de parlamentari, presedinți de Consilii județene, Primării, foști miniștri), "Statutul ținutului secuiescin granițele istorice si echivalarea limbii maghiare cu limba română ca limba oficială", reprezintă actul final al unei strategii de încercare a destabilizării politice si instituționale ale României.

În concluzie, CNMR anunță atacarea în instanța de judecată a funcționării în actualul cadru legal a UDMR, PPMT și PCM", precizează CNMR.

Sursa citată consideră că statul român în încercarea de a oferi un cadru cât mai larg reprezentării minorităților a încălcat legea, permițând funcționarea celor trei structuri anti-românești pe criterii entice și cu reprezentare parlamentară diferențiată față de restul partidelor.

Inițiativă CNMR

Reamintim inițiativa CNMR de retragere a "Ordinului Steaua României în grad de comandor" a președintelui UDMR Kelemen Hunor, solicitare soldată în cele din urmă cu o decizie favorabilă din partea membrilor Consiliului de onoare, din care fac parte si vicepreședinții CNMR. De asemenea, amintim inițiativa vicepreședințiilor CNMR Constantin Degeratu si Costin Georgescu de retragere a "Ordinului Steaua României" a lui Laszlo Tokes, initiativă finalizată cu succes. Prin această inițiativă un număr mare de organizații din România si personalități ale vieții culturale și civice vor pune stop unor demersuri de destabilizare a țării si de intrare în legalitate a reprezențanților minorităților maghiare, transmite CNMR.

"Ne exprimăm încrederea în Justiția din România că vor lua decizia corectă și sperăm că agenții de influență ai Ungariei de pe teritoriul României să fie sancționați cum se cuvine de electoratul pe care-l manipulează și îl folosesc în beneficiul câtorva lideri de la București si Budapesta.

[citeste si]

În calitatea de președinte al CNMR, în urma consultării cu vicepreședinții si președinții de filiale, au fost informate toate instituțiile ce fac parte din arhitectura de securitate națională, precum și Comisiile parlamentare sau structurile administrative cu atribuții în impunerea de măsuri față de aceste acte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel