UDMR atacă: UNPR dă dovadă de ”prostituție politică”

"Eu consider conduita UNPR imorala imoralităţii”, a declarat, joi, senatorul UDMR Gyorgy Frunda la Târgu Mureș, susținând că, atât timp cât hotărârile luate la nivel central contravin celor din teritoriu, comportamentul progresiștilor poate fi catalogat drept ”prostituție politică”.

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a condamnat la Târgu Mureș conduita inacceptabilă a UNPR, încă de la înființarea grupului politic, și a propus ca Legea fundamentală să fie modificată, astfel încât, această ”problemă generală canceroasă a politicii româneşti” să nu mai facă ”rău” țării.

"Eu consider conduita UNPR imorala imoralităţii. Adică, după ce a intrat pe listele partidelor din fosta opoziţie, actuala putere guvernamentală, şi-a făcut grup parlamentar, şi-a făcut partid, a susţinut guvernul Boc, a fost foarte dură în atacurile împotriva opoziţiei, iar după moţiunea de cenzură, înainte de învestirea Guvernului, s-a vândut foştilor adversari. Este o conduită inacceptabilă, este o problemă generală canceroasă a politicii româneşti, care trebuie interzisă prin lege, trebuie interzisă prin Constituţie, pentru că face rău României, provoacă instabilitate politică, provoacă posibilitatea cumpărării anumitor parlamentari", a declarat Gyorgy Frunda, citează RTV.net.

În opinia senatorului UDMR, Constituția trebuie revizuită, pentru a se interzice traseismul, iar reprezentanţii UNPR dau dovadă de "prostituţie politică".

"Trebuie revizuită Constituţia, traseismul politic trebuie interzis. Ca să pună şi o cireaşă pe tort (cei de la UNPR -n.r.) au hotărât că, la nivel local, pot hotărî altceva decât la nivel central. La nivel central susţinem guvernul Ponta, iar la nivel local îl susţinem pe democrat-liberalul Dorin Florea la Primărie (se referă la cursa pentru Primăria Târgu Mureş, unde Frunda va reprezenta UDMR - n.r). În limbajul meu acest lucru se numeşte prostituţie politică", a spus senatorul.

După ce a afirmat că va propune la revizuirea Constituţiei, interzicerea traseismului politic, senatorul a precizat că nu trebuie făcute confuzii: ”nu pot interzice în Constituţie ca cineva să plece dintr-un partid, dar pot interzice să treacă la alt partid sau să înfiinţeze alt grup parlamentar. Asta trebuie interzis", a spus Frunda.

El a susținut că exemplul altor parlamente ar putea fi aplicat și la cel din România, stopându-se astfel traseismul politic. "Mandatul imperativ este altceva, adică nu mă poate obliga (partidul - n.r.) să votez într-un anumit fel. Pot să manifest altă voinţă şi pot pleca, dar nu pot înfiinţa un partid politic care nu a luat parte la alegeri şi nici să trec la alt partid. Pot fi independent, diferenţa e că nu mai pot ocupa anumite funcţii, nu pot să-mi formez grup parlamentar în Parlament şi nu pot decide în acel grup. Acest lucru se practică şi în alte părţi şi în alte parlamente. Nu ar fi România cea care ar inventa acest lucru", a conchis senatorul UDMR.

Atacul lui Gyorgy Frunda survine la doar o zi după ce preşedinţii PSD şi UNPR, Victor Ponta şi, respectiv, Gabriel Oprea, au semnat un protocol pentru susţinerea Guvernului USL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel