Zelenski a decis să continue să apere Bahmut

Liderii ucraineni sunt de acord să continue apărarea orașului Bahmut, în timp ce șeful Wagner spune că poziția trupelor sale ar putea fi în pericol din cauza lipsei de muniție.

Forțele ucrainene continuă să apere orașul asediat Bahmut, în timp ce șeful forței mercenare Wagner din Rusia a spus că poziția trupelor sale ar putea fi în pericol din cauza lipsei de muniție, scrie The Guardian.

Bătălia pentru Bahmut, care este încă sub controlul Kievului, a durat șapte luni, iar mii de oameni au fost uciși și sute de clădiri distruse sau arse. Cei câțiva civili rămași au fost adăpostiți în subsoluri de mai multe luni, fără apă curentă, electricitate sau gaz.

În ciuda zvonurilor despre o retragere iminentă a trupelor sale, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a spus că a ordonat armatei să găsească forțe care să întărească apărarea orașului.

„I-am spus șefului de stat major să găsească forțele adecvate pentru a-i ajuta pe băieții din Bahmut. Nu există vreo parte a Ucrainei despre care să se poată spune că poate fi abandonată”, a spus Zelenskii în discursul său de seară adresat națiunii.

Anterior, biroul lui Zelenski a declarat că generalii ucraineni au sprijinit continuarea apărării din Bahmut.

Prigojin anunță că nu mai are muniție

După o serie de întâlniri cu Zelenskiy, Valerii Zaluzhnyi, comandantul șef al forțelor armate, și Oleksandr Syrskyi, comandantul forțelor terestre ale Ucrainei, „s-au exprimat în favoarea continuării operațiunii defensive și a întăririi în continuare a pozițiilor [ucrainene] în Bahmut. ”.

Luptele intense de stradă au continuat în și în jurul orașului din estul Ucrainei, Kievul și Moscova confruntându-se cu tot mai multe victime și cu deficitul de muniții. Volodimir Nazarenko, un înalt comandant ucrainean, a descris duminică situația din oraș ca „un iad” într-un interviu acordat pentru Kiev24, dar a spus că Ucraina a stabilizat prima linie și că forțele ruse sunt încă la periferie.

Luni, șeful Wagner Evgheni Prigojin a declarat că linia frontului Rusiei de lângă Bahmut s-ar putea prăbuși dacă forțele sale nu vor primi muniția promisă de Moscova în februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel