Furtună după uciderea ursului din Sibiu! Imagini șocante cu barbaria autorităților

Uciderea ursului care a ajuns să se plimbe pe străzile din Sibiu naște furtună pe Facebook. Autoritățile nu au fost în stare să-l tranchilizeze și l-au executat în timp ce animalul încerca să scape cățărându-se pe un zid.

Poliţiştii din Sibiu au deschis un dosar penal pentru uz de armă, după ce ursul care s-a plimbat mai bine de trei ore prin centrul Sibiului a fost împuşcat în curtea unei fabrici din oraş, animalul urmând să fie preluat de DSVSA Sibiu şi incinerat, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit şefului Poliţiei Sibiu, Tiberiu Iulian Ivancea, ursul a fost împuşcat, nereuşindu-se tranchilizarea lui, iar în urma uciderii animalului se va deschide un dosar penal pentru uz de armă.

"Peste 50 de persoane din cadrul Poliţiei, Jandarmilor, Poliţiei Locale, ISU au intervenit în acest eveniment. Ursul a fost foarte agil, a escaladat garduri, a intrat în curţile oamenilor, a traversat tot oraşul, Centrul vechi şi a ajuns în oraşul de jos. Aici s-a reuşit blocarea lui, dar şi aici ar fi putut să sară gardul şi să plece mai departe. Poate părea o măsură extremă (împuşcarea - n.r.), dar nu s-a reuşit tranchilizarea lui şi exista şi pericolul ca un urs rănit să devină mai agresiv. Facem investigaţii şi stabilim cauzele care au dus la acest eveniment, dar şi de unde a venit acest urs. S-a deschis un dosar penal pentru uz de armă", a declarat, presei, la locul prinderii şi împuşcării ursului, Tiberiu Iulian Ivancea.

Marina Godină: Moartea acestui ursuleț va produce valuri 

”Presimt că moartea acestui ursuleț va produce valuri zilele acestea în România. E normal să fie aşa, asta dacă mai suntem oameni normali. Cine a văzut filmulețul cu execuția ursulețului şi nu a simțit milă şi revoltă, cred că are mari şanse să nu simtă niciodată nimic. Să nu fie om”, a scris Marian Godină pe Facebook.

Postarea acestua a trans peste 400 de share-uri și peste 4000 de like-uri. Majoritatea oamenilor se arată revoltați de ceea ce au făcut polițiștii.

Nicu Alifantis, mesaj dur

Artistul Nicu Alifantis a reacțonat și el dur în acest caz.

”Niște animale au omorât astăzi un animal!Hai, plimbă ursu'! Chiar nu putea fi tranchilizat? Vânătorii lu' pește!...”, a scris acesta pe Facebook.

Plângere penală în cazul ursului împuşcat în Sibiu

Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului (FPAM) depune, miercuri, la Parchetul General, o plângere penală împotriva celor responsabili de împuşcarea ursului care a coborât în oraşul Sibiu, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele fondator al Federaţiei, fostul senator Marius Marinescu.

'Depunem azi plângere penală pentru că aici avem abuz în serviciu, vânătorul acela nu a avut aprobarea Agenţiei de Mediu, vorbim de cruzimi faţă de animale şi de ucidere cu intenţie, sancţionată cu închisoare până la trei ani, dar şi de folosirea ilegală a armelor şi a muniţiei într-o localitate. În plus, purtătorul de cuvânt al Poliţiei a spus că ursuleţul ăla nu a pus viaţa nimănui în pericol, dar pe de altă parte au spus că puşca cu tranchilizant nu a avut efect. Istoria s-a repetat acum fiindcă în 2011, tot la Sibiu, a scăpat din neglijenţa îngrijitorului un tigru, care a fost împuşcat fiindcă, tot la fel, ar fi fost o singură puşcă şi nu a funcţionat tranchilizarea. (...) Iertaţi-mă, dar de atunci nu şi-au cumpărat o puşcă cu tranchilizant? Mi se pare de o gravitate extraordinară', a afirmat acesta.

Marius Marinescu a subliniat faptul că, deşi instituţiile responsabile s-au autosesizat cu privire la cazul ursului împuşcat în Sibiu, nu renunţă la demersul său 'ca să nu se muşamalizeze lucrurile'.

'Ţineţi cont, s-a împuşcat un animal nevinovat. În mod sigur, ursuleţul ăla se dusese după mâncare fiindcă, posibil, mama lui fusese omorâtă de braconieri sau de vânători şi uite ce s-a întâmplat - a fost împuşcat. Lucrurile astea se întâmplă fiindcă le-a fost distrus arealul. În România s-au defrişat peste un milion de hectare de pădure şi în loc ca aceşti urşi să fie relocaţi în altă parte, în Maramureş, Caraş-Severin, îi omoară. În urmă cu câţiva ani am luat legătura cu iubitorii de animale din mai multe ţări - Slovenia, Austria, Franţa, Germania, Elveţia şi până la Marea Mediterană - şi îmi spuneau că nu mai sunt urşi şi că ar fi interesaţi să reintroducă urşi în pădurile lor. Ai noştri, în loc să prindă urşii aşa-zişi 'gunoieri' şi să îi vândă în ţările astea unde ar obţine 20.000 - 40.000 de euro pe exemplar, ei preferă să ceară cote de derogare şi să îi împuşte', a spus fostul senator. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel