Turcia: Oraş antic, scos la vânzare pentru 9,6 milioane de dolari

Un sit arheologic, situat la nord de populara stațiune Bodrum, din Turcia, a fost pus în vânzare, suma cerută fiind de 22 milioane de lire turcești (9,6 milioane de dolari).

Situl arheologic pus în vânzare este Bargylia, oraș care datează din secolul V i.Hr. Potențialii cumpărători sunt informați că situl "se bucură de priveliştea Lacului Bird Heaven, lângă satul Bogazici, cu vedere completă la mare", scrie BBC, potrivit Digi 24.

Însă cei care vor să devină proprietari pe teren trebuie să scoată din buzunare 22 de milioane de lire turceşti (9,6 milioane de dolari), deși construcția de clădiri în zonă este interzisă, potrivit celor relatate de birgun.net.

În opinia specialiștilor, proprietarul ar putea găsi „nenumărate comori sub pământ", comori ce nu au fost încă excavate, întrucât situl ar include un amfiteatru, un templu şi o necropolă bizantină.

Arheologii doresc ca oraşul să fie cumpărat de către guvern pentru a se asigura că va fi îngrijit în mod corespunzător şi după achiziţionare, cu toate că știu că nu există finanțare pentru proiect.

Se spune că eroul mitic Bellerophon a numit oraşul după prietenul său Bargylos, care a murit după ce a fost lovit de Pegasus, calul înaripat din mitologia greacă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel