Turcia avertizează SUA şi promite represalii

Erdogan
Erdogan

Turcia a estimat vineri că o creştere a taxelor vamale pentru oţel şi aluminiu, anunţată de Donald Trump, va afecta relaţiile dintre cele două ţări şi a promis represalii împotriva unei măsuri pe care o consideră contrară regulilor Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), relatează AFP.

'SUA ar trebui să ştie că singurul rezultat al unor astfel de sancţiuni (...) este să ne afecteze relaţiile noastre de aliaţi', a precizat Ministerul turc al Afacerilor Externe într-un comunicat.

'Ca toate măsurile luate împotriva Turciei, ele vor primi răspuns', a adăugat ministerul, precizând că decizia 'ignoră' regulile OMC. Ministerul a mai apreciat că postările lui Donald Trump de pe Twitter sunt 'imposibil de conciliat cu seriozitatea unui om de stat'.

Anunţurile făcute vineri de Trump privind o puternică creştere a taxelor vamale pentru importurile de oţel şi aluminiu din Turcia au dus la o prăbuşire a lirei turceşti, care a pierdut aproape un sfert din valoarea sa în raport cu dolarul american în cursul zilei.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a denunţat un 'război ecnomic' şi a făcut apel la populaţie pentru o 'luptă naţională', prin schimbul masiv de lire turceşti.

Vezi si: SUA, tarife vamale. Trump, lovitură economică pentru Turcia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel