Turcia: Armata schimbată din temelii, 30 000 de noi soldați vor fi recrutați

Turcia încearcă să recruteze peste 30.000 de noi soldați pentru a înlocui militarii demiși în cadrul epurărilor masive după lovitura de stat eșuată de la mijlocul lunii iulie. Armata turcă se află într-o criză de militari, după numeroase arestări efectuate. 

Zeci de mii de persoane au fost arestate sau destituite în toate instituțiile statului în urma puciului eșuat, imputat unor elemente ale armatei care au acționat la ordinele predicatorului Fethullah Gulen exilat în Statele Unite.

Armata a fost în special lovită de epurări, cu circa 9.000 de membri din personalul ei, dintre care 118 generali și amirali, arestați și alți mii demiși.

Epurările din armată au avut loc într-un moment critic pentru Ankara, ale cărei trupe efectuează operațiuni de anvergură contra jihadiștilor grupării Stat Islamic în nordul Siriei și împotriva rebelilor kurzi din sud-estul Turciei.

Potrivit agenției proguvernamentale Anadolu, Ankara încearcă în prezent să recruteze 30.159 de militari pentru a-i înlocui pe cei vizați de epurări.

Printre noii recruți, în parte proveniți din academii militare, circa 5.000 vor avea grade de ofițeri sau subofițeri, potrivit mass-media oficiale, notează Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel