Turcan: Am asistat la o restauraţie a PSD. Sunt lucruri care s-au petrecut pe furiş

Raluca Turcan a zis că unele dintre măsurile adoptate în ultima perioadă, prin care o serie de atribuţii ale preşedintelui au fost transferate către Guvern şi Parlament, reprezintă 'o restauraţie a PSD'.

'În ultima perioadă am asistat la o restauraţie a PSD în România, mai puţin vizibilă şi mai puţin prezentă în dezbaterile din spaţiul public. Sunt lucruri care s-au petrecut pe furiş, în acelaşi spirit cu Ordonanţa 13, despre care s-a vorbit foarte mult. (...) Cu alte cuvinte, o restauraţie prin care atribuţii şi instituţii care funcţionau în coordonarea preşedintelui României şi prin numiri ale preşedintelui României au fost trecute la Guvern şi Parlament, pentru a fi conduse prin majoritatea politică, aceeaşi (...) care a dat şi Ordonanţa 13', a declarat preşedintele PNL.

În opinia Ralucăi Turcan, măsuri precum schimbarea procedurii de numire a conducerilor Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) sau modificarea statutului deputaţilor şi senatorilor reprezintă 'un asediu instituţional' în faţa căruia PNL s-a văzut nevoit să reacţioneze.

[citeste si]

'Nu vorbim de instituţiile în sine, vorbim despre un principiu. Atât timp cât există o Curte Constituţională, există o Constituţie care prevede atribuţiile preşedintelui şi funcţionarea unor instituţii ale statului Român, o majoritate parlamentară nu poate să vină şi să spună că acestea nu mai contează în România. (...) S-a creat un precedent periculos, un precedent pe care PNL îl contracarează şi pe toate aceste modificări legislative împotriva constituţiei, PNL a depus contestaţii la Curtea Constituţională', a precizat preşedintele PNL, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel