Tunisia: Candidatul Nabil Karoui, eliberat cu patru zile înaintea turului 2 al alegerilor prezidenţiale

Candidatul la alegerile prezidenţiale din Tunisia, magnatul media Nabil Karoui, a fost întâmpinat ca un erou miercuri seara la ieşirea din închisoare, o lovitură de teatru cu doar 4 zile înaintea celui de-al doilea tur al al scrutinului prezidenţial în care se va confrunta cu juristul independent Kais Saied, transmite AFP.

Eliberarea sa a eclipsat publicarea aşteptată a rezultatelor alegerilor legislative de duminică, care ar urma să confirme o componenţă fărâmiţată a parlamentului, în care se remarcă, fără a se detaşa clar, partidul de inspiraţie islamistă Ennahdha. Îmbrăcat în negru, Nabil Karoui a părăsit în cursul serii închisoarea din Mornaguia, situată la 20 de kilometri de capitala Tunis, înconjurat de numeroşi membri ai forţelor de ordine care îl protejau de mulţimea care dorea să se apropie. Susţinătorii săi l-au purtat pe umeri până la Mercedes-ul negru în care s-a urcat fără a face declaraţii. Om de afaceri şi magnat media, Karoui a fost arestat pe 23 august, cu zece zile înaintea începerii campaniei pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale, o arestare pe care a calificat-o ca fiind de natură politică. Curtea de casaţie a decis miercuri eliberarea sa, Karoui continuând să fie inculpat pentru fraudă fiscală şi spălare de bani.

'Mandatul de arestare împotriva lui Nabil Karoui este anulat, ancheta continuă, dar el este liber', a precizat unul din avocaţii săi, Nazih Souei. Toate solicitările de punere în libertate au fost respinse până acum, iar avocaţii lui Nabil Karoui au depus marţi un recurs pentru a solicita amânarea scrutinului de duminică până la eliberarea clientului lor, pentru ca aceasta să îşi poată face campanie electorală. În primul tur al scrutinului, Karoui a obţinut 15.58% de voturi, situându-se pe locul al doilea după juristul Kais Saied, care a obţinut 18.4%. Qalb Tounes, partidul fondat de Nabil Karoui în urmă cu şase luni se anunţă a fi pe locul al doilea conform estimărilor rezultatului alegerilor legislative desfăşurate duminică în Tunisia, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel