Tudose, prima reacţie după demisia lui Ţuţuianu

Premierul Mihai Tudose a acceptat demisia ministrului Adrian Țuțuianu după subiectul plății sumelor aferente soldelor/salariilor de la nivelul MApN. Tudose a avut şi o primă reacţie.

Într-o intervenţie telefonică la România TV, Mihai Tudose a declarat: "Nu e nicio problemă la nicio structură a statului cu salariile. (...) E incredibil acest tip de mesaj. (...) I-am spus că demisia este un gest de onoare. Exact situaţia de acum. Sunt bani pentru salarii, pentru armată şi noi tot discutăm dacă avem bani sau nu la armată. Da, i-am acceptat demisia. Am vorbit cu Liviu Dragnea şi cu preşedintele Klaus Iohannis.”

În aceeaşi intervenţie telefonică, a precizat că a trimis actele către Cotroceni cu propunerea de interimar a lui Marcel Ciolacu. "Preşedintele a încercat să afle de la mine ce se întâmplă. Nu putem veni cu asemenea lucruri pe zona de securitate", a mai zis premierul Mihai Tudose, care a punctat că nu e o criză. "O să fie alt ministru", a zis premierul, cât mai repede, "poate într-o săptămână".

Întrebat ce se va întâmpla în privinţa vizitei în SUA pe care Adrian Ţuţuianu urma să o efectueze, Mihai Tudose a precizat: "Nu e o vizită pe persoană fizică, e o vizită a ministrului Apărării. Cine va fi ministru atunci se va duce în America. Problemele Armatei, problemele ţării, problemele noastre cu Statele Unite ale Americii - Partener Strategic, cu tot ce înseamnă America pentru România sunt aceleaşi".

"Sunt bani în toate ministerele. Vom avea rectificare pozitivă într-o săptămână", a mai spus Tudose.

Ministrul Apărării Adrian Țuțuianu a declarat, luni, după o întâlnire cu prim-ministrul Mihai Tudose pe tema salariilor militarilor, că și-a lăsat demisia pe masa acestuia.

"Mi-am depus demisia pentru lipsa de comunicare. Am recunoscut în faţa premierului că am greşit faţă de el că nu i-am comunicat şi nu am comunicat cu presa din lipsă din timp. I-am spus că îmi asum greşeala. Mi-a spus că această decizie o ia el. Am lăsat demisia pe masă", a zis Țuțuianu, la Antena 3.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel