Tudorel Toader, întâlnire cu Anca Jurma și Augustin Lazăr. Primele declarații

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Tudorel Toader se află la sediul Ministerului Justiției alături de Augustin Lazăr și Anca Jurma pentru a discuta despre situația procurorilor delegați la DNA.

Procurorul general Augustin Lazăr şi Anca Jurma, procurorul-şef interimar al DNA, s-au prezentat marţi dimineaţa la sediul Ministerului Justiţiei, unde vor avea o întâlnire cu ministrul Tudorel Toader. Principala temă a discuţiilor se referă la situaţia procurorilor delegaţi la DNA.

"Săptămâna trecuta, am stabilit o întâlnire cu doamna procuror-şef interimar pentru astăzi, la ora 10,00. (...) Ieri, am primit răspunsul oficial şi DNA a postat şi pe pagina de Internet. Am citit şi eu comunicatul. Evident, îl voi relua acum. Sigur, vom vedea dacă nu cumva sunt şi alte elemente pe care le putem lua în considerare. (...) Mergeţi la CSM şi întrebaţi dacă, în calitate de garant al independenţei Justiţiei, este sau nu este corect ca un procuror, care nu îndeplineşte cerinţele ocupării unui post, să fie astfel delegat", le-a spus Tudorel Toader jurnaliştilor, la intrarea în sediul MJ, potrivit Agerpres.

Tema delegărilor a intrat în atenţia opiniei publice după ce procurorul-şef adjunct al DNA, Călin Nistor, a declarat, vineri seara, că la DNA sunt delegaţi şapte sau opt procurori.

Ulterior, ministrul Tudorel Toader a afirmat că aşteaptă de la Călin Nistor "un răspuns corect şi complet", menţionând că sunt, de fapt, 20 de delegări la DNA.

Vezi și: Tudorel Toader, întâlnire cu Anca Jurma, procuror şef interimar al DNA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel