Tudorel Toader, întâlnire cu Anca Jurma, procuror şef interimar al DNA

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se întâlneşte marţi dimineaţa cu Anca Jurma, procurorul şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Una dintre temele ce vor fi luate în discuţie fiind situaţia procurorilor delegaţi la DNA. Tema respectivă a intrat în atenţia opiniei publice după ce procurorul-şef adjunct al DNA, Călin Nistor, a declarat, vineri seara, că la DNA sunt delegaţi 7 sau 8 procurori. Ulterior, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat că aşteaptă de la Călin Nistor "un răspuns corect şi complet", menţionând că sunt, de fapt, 20 de delegări la DNA.

Luni, DNA a prezentat într-un comunicat de presă situaţia procurorilor delegaţi

"Numărul procurorilor delegaţi la DNA de la alte parchete este 12. Numărul procurorilor numiţi în DNA şi delegaţi în funcţii de conducere este 26. Numărul procurorilor de la alte parchete delegaţi în DNA în funcţii de conducere este 3. Numărul procurorilor numiţi în DNA şi delegaţi la alte parchete este 2", spune DNA.

Tot luni, procurorul general Augustin Lazăr a dispus încetarea delegării în cadrul DNA pentru şase procurori, care nu îndeplinesc condiţia de vechime în funcţie de minim opt ani, în urma intrării în vigoare a modificărilor aduse Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară.

Un alt subiect al discuţiilor

Un alt subiect al discuţiilor s-ar putea referi la întâlnirea pe care Anca Jurma a avut-o pe 17 iulie cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm. "Voi încerca să am o discuţie cu dânşii (Augustin Lazăr şi Anca Jurma, n.r.) cât de curând, să îi invit la Ministerul Justiţiei, să întreb cât de normal este ca un procuror-şef să se ducă la o ambasadă că l-a chemat nu ştiu care ambasador, l-a invitat, mă rog, să-l felicite pentru faptul că a fost soare astăzi şi n-a plouat (...) Procurorul colaborează pe linie orizontală cu structurile aferente dintr-un stat: cu procurorii din America, din Franţa. Ambasadorii colaborează şi se coordonează cu ministrul de Externe, nu cu procurorii. Îi voi întreba: 'aveţi reprezentativitatea aceasta a relaţiilor externe?', Categoric că nu o au", declara pe 2 august Tudorel Toader.

Tudorel Toader şi Anca Jurma ar putea discuta şi despre cele 300 de dosare de la DNA în care sunt cercetaţi magistraţi, dosare care trebuie mutate la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie ce urmează să fie înfiinţată în cadrul Parchetului General.

Vezi și: Procuror șef DNA. Tudorel Toader, o nouă selecţie


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel