Tudor Ciuhodaru: Corupția ne ia banii de la sănătate, educație și infrastructură

Ema Apostu / 03 dec 2019 / 19:29

Tudor Ciuhodaru, membru în Comisia LIBE, a vorbit, la Bruxelles, despre cum ne afectează corupția și ce măsuri ar trebui luate.

"Vreau ca acest fenomen să fie eradicat. Pentru a fi cu adevărat eficientă lupta anticorupție și împoriva traficului de persoane și de droguri trebuie să devină transfrontalieră iar regulile trebuie să fie aceleași pentru toți. De aceea am solicitat azi Parlamentului European și noului Procuror european trei măsuri urgente:

1. Un cod de procedură penală unitar la nivel european.
2. Elaborarea unui nou cadru juridic (directivă) la nivel european care să includă în măsurile de combatere a crimei organizateși cele legate de traficul de ființe umane (cazul Caracal e deja o problemă la nivel european) și traficul de droguri.
3. Întărirea mecanismelor de intervenție – EUROPOL și EUROJUST", a scris Tudor Ciuhodaru pe Facebook.

"Corupția ne ia banii"

 

"Și atunci când vorbim de corupție trebuie să nu uităm că aceasta ne ia banii de la sănătate, educație și infrastructură, lucruri atât de importane pentru toți cetățenii europeni. Dacă nu facem rapid legi mai dure, infractorii vor continua să facă legea! Sper ca toți europarlamentarii români să susțină acest demers", mai scris acesta.