Trump, scrisoare de mulțumire de la Kim Jong-un

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că apreciază foarte mult "eforturile energice şi extraordinare" depuse de preşedintele Statelor Unite Donald Trump pentru îmbunătăţirea relaţiilor dintre cele doua ţări, relatează joi dpa şi France Presse. 

Trump a postat joi pe Twitter o copie a unei scrisori din partea lui Kim în coreeană şi o traducere în limba engleză din 6 iulie, în jurul datei când secretarul de stat Mike Pompeo a vizitat ţara izolată. 

Kim nu s-a întâlnit cu Pompeo şi relatările privind vizita au indicat că nu a mers bine. Coreea de Nord a acuzat Statele Unite că încearcă să o forţeze să se denuclearizeze unilateral şi un oficial citat de mass-media de stat a declarat că discuţiile au fost "foarte dezamăgitoare". 

În scrisoare, liderul nord-coreean i-a mulţumit de asemenea lui Trump pentru eforturile "în punerea în aplicare a declaraţiei comune", referindu-se la un document convenit de cei doi lideri când s-au întâlnit la Singapore în iunie, cerându-i în acelaşi timp acţiuni concrete de consolidare a încrederii reciproce. 

"Cred cu tărie că voinţa puternică, eforturile sincere şi abordarea unică a mea şi a Excelenţei Voastre, Dle Preşedinte, au avut drept scop deschiderea unui nou viitor între RPDC şi SUA", adaugă liderul nord-coreean, declarându-se convins că eforturile reciproce vor fi "fructuoase" şi că există un "progres epocal" în îmbunătăţirea legăturilor, în timp ce summitul de la Singapore, din urmă cu exact o lună, a lansat un "proces important". 

În comentariul său asupra scrisorii, Trump a declarat: "O notă foarte frumoasă de la Preşedintele Kim al Coreii de Nord. Mari progrese au fost făcute!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel