Trump, lupte de stradă cu protestatarii. Primar: E ilegal să recucerească orașul cu ARMATA

Primarul din Seattle, democrata Jenny Durkan, susţine că ar fi neconstituţional ca preşedintele Donald Trump să trimită forţele armate pentru a elibera de protestatari un cartier al acestui oraş din statul american Washington, transmite Reuters.

"Este neconstituţional şi ilegal să trimiţi armata în Seattle. Nu există nicio ameninţare iminentă de invazie în Seattle", a susţinut Jenny Durkan, şefa municipalităţii, aflată la primul mandat, scrie Agerpres.

Activiştii au ocupat zona Capitol Hill de luni, când poliţia a abandonat secţia locală, o decizie despre care oficialii municipali afirmă că a fost luată pentru a reduce tensiunile. Într-o înregistrare video pe Youtube, şefa poliţiei din Seattle, Carmen Best, a arătat că nu ea a hotărât abandonarea secţiei.

"Aţi luptat câteva zile ca să o apăraţi, v-am cerut să rămâneţi pe poziţie zi şi noapte ca să fiţi loviţi de proiectile, să se urle la voi, să fiţi ameninţaţi şi uneori răniţi", le-a transmis ea subordonaţilor. Ea a afirmat că districtul Capitol Hill nu poate rămâne sub ocupaţie, dar - ca şi Durkan - nu a precizat cum intenţionează municipalitatea să desfiinţeze tabăra.

"Aceşti oameni nu vor ocupa o parte importantă dintr-un oraş măreţ"

Trump a declarat la Fox News că "nu vom permite să se întâmple asta în Seattle. Dacă trebuie să intrăm, vom intra". "Să facă asta guvernatorul. Are militari extraordinari în Garda Naţională (...) Însă, într-un fel sau altul, se va face. Aceşti oameni nu vor ocupa o parte importantă dintr-un oraş măreţ", a insistat preşedintele.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel