Trump - Kim Jong Un, întâlnire: Nu mă grăbesc

Donald Trump şi-a exprimat speranţa că următorul său summit cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, va permite progrese semnificative, dar a insistat asupra faptului că, în opinia sa, nu există nicio urgenţă.

"Atât timp cât nu sunt teste (balistice sau nucleare), nu mă grăbesc", a declarat preşedintele Statelor Unite cu mai puţin de zece zile înainte de summitul său prevăzut la Hanoi, în Vietnam. "Dacă sunt teste, atunci este o altă poveste", a adăugat el.

"Nu mă grăbesc în mod deosebit, sancţiunile există", a insistat liderul de la Casa Albă, reafirmând că obiectivul final îl reprezintă denuclearizarea Coreii de Nord.

"Sper că se vor întâmpla lucruri foarte pozitive", a adăugat el, reamintind că acest al doilea summit este prevăzut la 27 şi 28 februarie."

Vezi și: Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 21 februarie 2019

Denuclearizarea Peninsulei Coreene

La finalul primei lor întâlniri, în iunie, la Singapore, Donald Trump şi Kim Jong Un au semnat o declaraţie vagă în favoarea "denuclearizării Peninsulei Coreene". Ulterior, nu s-a înregistrat niciun progres notabil, cele două părţi având interpretări diferite ale acestui angajament.

Donald Trump, care a discutat marţi la telefon cu cu omologul său sud-coreean, Moon Jae-in, a precizat că miercuri va avea o convorbire cu premierul japonez, Shinzo Abe.

Vezi și: Ioan Deneş, proiecte 2019. Câți bani vor fi investiți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel