Trump, întâlnire de gradul zero

Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump l-a invitat pe preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la Casa Albă, conform afirmaţiilor a doi oficiali UE.

Trump i-a trimis invitaţia lui Juncker vineri şi doreşte ca cei doi să discute despre piaţa de schimb, o sursă de tensiuni între Bruxelles şi Washington din cauza noilor taxe pentru importurile de oţel şi aluminiu impuse de Trump, lucru care a dus la contramăsuri din partea UE. Invitaţia a fost trimisă înainte ca fabrica americană de motociclete Harley-Davidson să anunţe că îşi va muta o parte din producţie în afara SUA pentru a evita taxele UE.

 Un purtător de cuvânt al Comisiei a declarat că este prea devreme pentru pregătiri privind vizita lui Juncker: „Nu avem stabilită o dată încă pentru vizita preşedintelui în SUA”. Juncker s-a oferit, în timpul unui summit G7, să călătorească în SUA pentru a ajunge la un acord privind piaţa de schimb.

 Juncker le-a transmis recent membrilor parlamentului regional din Bavaria că în timpul summit-ului G7, Trump i-ar fi spus: „Jean-Claude, eşti un criminal brutal!”. Juncker a precizat că a considerat că Trump i-a făcut un compliment, deşi nu este „complet sigur”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel