Trump, întâlnire cu fugari nord coreeni, în Biroul Oval

Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a primit vineri opt transfugi nord-coreeni în Biroul Oval, o întâlnire simbolică într-o perioadă de tensiuni intense între Statele Unite şi regimul de la Phenian, relatează AFP. 

Unul dintre cei opt transfugi, Ji Seong-ho, care a fugit din Coreea de Nord în 2006, s-a numărat printre invitaţii de onoare ai lui Donald Trump la discursul său privind Starea Uniunii rostit în Congres pe 30 ianuarie. 

Referindu-se la poveşti individuale 'incredibile şi adevărate surse de inspiraţie', Trump a ascultat pe rând mărturisirile bărbaţilor şi femeilor nord-coreeni pe care i-a primit în Biroul Oval. 

Jocurile Olimpice din Coreea de Sud

Menţionând o conversaţie telefonică cu omologul său sud-coreean, Moon Jae-In, Trump şi-a reafirmat convingerea că discuţiile reluate între Phenian şi Seul privind Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, în Coreea de Sud, reprezintă 'un lucru bun', rămânând însă prudent în legătură cu rezultatul acestora.

'Poate că ceva bun poate ieşi în urma Jocurilor Olimpice, cine ştie?', a mai spus el. 

În discursul său în Congresul american, Donald Trump a denunţat ferm atitudinea Phenianului, spunând că niciun regim nu 'şi-a oprimat propriii cetăţeni atât de brutal ca dictatura crudă din Coreea de Nord', relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel