Trump-Erdogan, convorbire telefonică. Turcia revine cu un mesaj

Trump - Erdogan
Trump - Erdogan

Convorbirea telefonică de la sfârșitul săptămânii trecute între președinții american și turc, Donald Trump, respectiv Recep Tayyip Erdogan, a marcat un punct de cotitură în relațiile tensionate între cele două țări. 

Cu toate acestea Washingtonul trebuie să-și respecte angajamentul de a pune capăt aprovizionării cu arme a combatanților kurzi sirieni din Unitățile de Apărare a Poporului (YPG), au declarat luni autoritățile de la Ankara, potrivit Reuters.

SUA ar înșela lumea dacă nu ar suspenda furnizarea de arme către milițiile kurde YPG, a declarat vicepremierul turc Bekir Bozdag într-un interviu acordat postului de televiziune local Kanal 24.

Casa Albă a anunțat vineri că președintele Trump l-a informat pe omologul său turc că Washingtonul este pe cale să-și ajusteze sprijinul militar pentru partenerii din teren în Siria.

Sprijinul american pentru milițiile YPG în lupta împotriva Statului Islamic alimentează tensiunile între Ankara și Washington de mai multe luni, Turcia cerând SUA suspendarea livrării de armament către combatanții kurzi, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel