Trump, amenințări către Erdogan: ”Va fi o catastrofă pentru Turcia”

Trump - Erdogan
Trump - Erdogan

Preşedintele american, Donald Trump, a avertizat Turcia duminică împotriva unei catastrofe economice în cazul unui atac contra kurzilor după apropiata retragere a trupelor americane din Siria, îndemnându-i în acelaşi timp pe kurzi "să nu provoace" Ankara, relatează AFP. 

Statele Unite vor "devasta economic Turcia dacă ea îi atacă pe kurzi", a scris pe Twitter Donald Trump. 

Totodată, Washingtonul le-a cerut kurzilor "să nu provoace Turcia. Rusia, Iranul şi Siria au fost cei mai mari beneficiari ai politicii americane pe termen lung de distrugere a grupării Stat Islamic (SI) în Siria - inamici naturali. Beneficiem şi noi de aceasta, dar a venit vremea să ne aducem trupele acasă. Stop războaielor fără sfârşit", a adăugat Donald Trump. 

Anunţul din decembrie al retragerii militarilor americani desfăşuraţi în Siria pentru a lupta împotriva SI a fost salutat de Turcia, dar a slăbit situaţia combatanţilor kurzi care au luptat alături de Statele Unite contra grupării jihadiste. 

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, ameninţă să lanseze o ofensivă militară în nordul Siriei pentru a-i vâna pe aceşti combatanţi, membri ai Unităţilor de protecţia a poporului (YPG), miliţie pe care Ankara o consideră "teroristă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel