Trump, acuzat de un fost ministru german: ''Vrea o schimbare de regim la Berlin''

Donald Trump
Donald Trump

Sigmar Gabriel, fostul ministru german de externe a declarat că Donald Trump face presiuni pentru o schimbare de regim la Berlin. Răspunsul vine după ce președintele american a criticat dur Germania în legătură cu cheltuielile militare și imigrația.

"Nu se poate pune bază pe America lui Trump" - a afirmat Sigmar Gabriel în săptămânalul Spiegel. "Trump îi dă dictatorului nord-coreean (Kim Jong Un) garanţia supravieţuirii şi în acelaşi timp vrea o schimbare de regim la Berlin". "Nu putem accepta aşa ceva", a subliniat fostul şef al diplomaţiei germane, care şi-a îndemnat guvernul să adopte o atitudine mai dură faţă de Trump, potrivit Agerpres.

"Nu ne mai putem face niciun fel de iluzii. Donald Trump nu ştie decât de forţă. Aşa că trebuie să-i arătăm că şi noi suntem puternici", a spus Gabriel. 

Fostul lider al social-democraţilor germani (SPD) a insistat că Germania trebuie să-i dea "lui Trump răspunsuri clare, ferme şi mai ales unite în plan european". "Orice încercare de a-i face pe plac nu face decât să-l determine să meargă şi mai departe. Acest lucru trebuie să înceteze", a conchis fostul ministru. 

Sigmar Gabriel, cerință pentru Trump

Sigmar Gabriel a evocat cheltuielile pentru refugiaţi ca domeniu în care Europa poate cere acţiune din partea SUA, în răspuns la solicitările administraţiei americane privind creşterea cheltuielilor militare. 

"Dacă el cere miliarde de dolari în schimbul cheltuielilor militare ale SUA, atunci noi trebuie să cerem restituirea miliardelor cheltuite pe refugiaţii creaţi de intervenţia militară eşuată a SUA din Irak" - a mai spus fostul şef al diplomaţiei germane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel