Trump, acuzat de ''şantaj ieftin''. Fonduri pentru palestinieni

O reprezentantă de seamă a OEP îl acuză pe Trump de ''şantaj ieftin'' după tăierea fondurilor americane pentru palestinieni.

O reprezentantă de seamă a Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP), Hanan Ashrawi, l-a acuzat pe preşedintele SUA, Donald Trump, că recurge la şantaj ieftin ca instrument politic'', acuzaţie ce survine ca reacţie la decizia liderului de la Casa Albă de a tăia ajutorul american de 200 de milioane de dolari pentru palestinieni, relatează sâmbătă agenţia DPA.

Administraţia SUA a demonstrat deja josnicie spirituală în cârdăşia sa cu ocupaţia israeliană, a declarat dna Ashrawi într-un comunicat difuzat vineri seara. Acum îşi arată josnicia economică pedepsind victimele palestiniene ale acestei ocupaţii, a adăugat ea. Hanan Ashrawi a promis că palestinienii nu se vor lăsa intimidaţi de măsura americană.

Ajutorul va fi redirecţionat

Un înalt oficial al Departamentului de Stat al SUA a afirmat anterior că ajutorul american de 200 de milioane de dolari pentru palestinieni va fi redirecţionat. Administraţia Trump vrea să se asigure că aceste fonduri sunt cheltuite în concordanţă cu interesele naţionale ale SUA şi au importanţă pentru contribuabilul american, a adăugat el.

Oficialul american a acuzat Hamas, mişcarea islamistă care deţine controlul în enclavă, pentru situaţia umanitară gravă din Fâşia Gaza. Atât Israelul, cât şi Egiptul au impus, în diferite grade, o blocadă împotriva enclavei palestiniene. Donald Trump s-a poziţionat în mod clar ca susţinător al Israelului. Decizia sa de a muta Ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim în acest an a stârnit mânia palestinienilor, care au rupt de atunci contactele oficiale cu SUA.

Vezi și: Trump, vizită Pompeo în Coreea de Nord. Hotărâre de ultim moment



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel