Traian Băsescu, protocol secret SRI-ÎCCJ. A funcționat din plin-video

Traian Băsescu
Traian Băsescu

Traian Băsescu a făcut, miercuri, dezvăluiri în plenul Senatului, pe tema colaborării dintre SRI și ÎCCJ.

Traian Băsescu: "Plec de la premisa că avem nevoie urgentă de desecretizare a protocolului SRI – Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Sigur, doamna Tarcea nevorbește  despre  eforturile  pentru desecretizare, dar până când nu va fi public acest protocol, nu vom înţelege mecanismele prin care unele complete de judecată condamnă, aşa-numitele canale ale instanțelor. Plec de la un document reprodus de presă ieri, cu adresă  a DNA către Înalta Curte prin care irăspundea  DNA dacă într-un dosar penal a fost implicat SRI...

Eu nu contest că SRI este obligat să pună la dispoziţia organelor de anchetă informaţiile pe care le culege în activitatea sa", a spus Băsescu în Senat.

[citeste si]

Fostul preşedinte a dat, ulterior,  citire unor pasaje din document.

"În temeiul dispoziţiilor art. 14 din Legea 14/1992 și al art 15 din protocolul de cooperare între Parchetul de pe lângă ÎCCJ și SRI pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securității naționale și urmare a adresei nr. (...)

Ce înțelegem din acest document este că protocolul a funcționat din plin și că a existat un plan de colaborare între serviciile de informații și DNA. Finalul acestui document spune așa:

În conformitate cu dispozițiile art.8 și art.57 din protocolul de cooperare dintre Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și SRI pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securității naționale vă adresăm rugămintea ca datele să fie folosite exclusiv informării procurorului de caz", a spus Băsescu în Senat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel