Tragedie în Creta. O bucată de stâncă a căzut peste un complex hotelier, un om a murit

Arhiva foto
Arhiva foto

O tragedie a avut loc pe insula greacă Creta. 

O bucată mare de stâncă a căzut de pe versantul unui deal, distrugând două camere ale unui hotel aflat în zona de coastă a insulei greceşti Creta, ucigând o femeie de naţionalitate slovenă.

Potrivit Poliţiei, în urma incidentului produs când femeia dormea, fiul acesteia a fost rănit. Alunecarea de teren s-a petrecut la primele ore ale dimineţii de duminică la Markos Studios, o pensiune ce dispune de un complex de camere de închiriat pe malul mării, construit sub un deal stâncos la Ierapetra.

Poliţia a spus că bucata de stâncă desprinsă a distrus două camere. Soţul victimei, în vârstă de 51 de ani, se afla într-o altă cameră şi nu a fost rănit. Femeia în vârstă de 47 de ani şi fiul ei în vârstă de opt ani au fost îngropaţi sub dărâmături. Aproximativ 50 de pompieri s-au deplasat în zonă şi au reuşit să-l salveze pe băiat după o oră de săpat printre dărâmături. Mama băiatului a fost găsită fără viaţă. Familia urma să-şi încheie duminică sejurul, scrie Rador. 

Atena, cea mai ieftină destinație pentru city break din Europa

Atena a depășit destinațiile tradiționale din estul Europei, prietenoase cu bugetul, pentru a fi clasată drept cea mai ieftină locație pentru un city break de pe continent pentru turiştii din Marea Britanie.

Analiza a constatat că prețurile în capitala Greciei au scăzut cu 15% față de anul trecut.

Factura totală pentru cheltuieli precum mese, cazare la hotel, bilete la atracții și tarife de transport local a fost de 238 dolari, comparativ cu 251 dolari în Lisabona, Portugalia, pe locul secund.

Ambele orașe au fost înaintea destinațiilor renumite pentru prețuri mici, cum ar fi Cracovia în Polonia (252 dolari), Riga în Letonia (253 dolari) și Budapesta în Ungaria (254 dolari).

Șase dintre orașele analizate sunt de peste două ori mai scumpe decât Atena - Stockholm, Suedia (484 dolari); Paris, Franța (487 dolari); Dublin, Irlanda (501 dolari); Copenhaga, Danemarca (525 dolari); Veneția, Italia (526 dolari); și Amsterdam, Țările de Jos (682 dolari), potrivit Greek Reporter.

Idee de concediu: Insula Creta. De ce mi s-a părut un loc ideal pentru o vacanță perfectă 

Insula Creta este cea mai sudică insulă grecească la Marea Egee, fiind una dintre provinciile cea mai căutată de turiști, aflată la intersecția a trei continente: Europa, Asia și Africa. La rândul ei, Creta cuprinde următoarele 4 prefecturi/regiuni administrative: Chania, Heraklion, Lasithi și Rethimno. 

Creta, Insula zeilor

Creta este numită și insula zeilor pentru că aici ar fi locul de naștere al lui Zeus, cel mai puternic zeu al mitologiei elene, dar și locul unde acesta a sedus-o pe prințesa feniciană Europa, de unde provine numele 'bătrânului continent'. De asemenea, în Creta mai pot fi admirate ruinele civilizației minoice, cea mai timpurie civilizație din aria Europei.

Încă de la coborârea din avion rămâi surprins de frumusețea peisajului, de cât de bine se îmbină relieful muntos cu apa cristalină a Mării Egee. Regiunea Chania se remarcă și datorită Munților albi (Lefka Ori), altitudine maximă de 2.454 m,  și a parcului național care se întinde pe o mare suprafață din zonă.

 CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel