Tocilizumab, un medicament dezvoltat de Roche împotriva artritei, autorizat de EMA pentru tratarea cazurilor severe de Covid-19

Incidenţa COVID-19 continuă să scadă în Bucureşti - 0,74 cazuri la mia de locuitori / Sursa foto: Pixabay
Incidenţa COVID-19 continuă să scadă în Bucureşti - 0,74 cazuri la mia de locuitori / Sursa foto: Pixabay

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat luni extinderea utilizării medicamentului RoActemra (Tocilizumab), dezvoltat de grupul farmaceutic Roche împotriva artritei, la pacienţii adulţi diagnosticaţi cu COVID-19 care au nevoie de tratament sistemic cu steroizi şi la cei care necesită suport de oxigen sau ventilare mecanică, informează Reuters.

Potrivit EMA, comitetul său pentru medicamente de uz uman a evaluat datele medicale furnizate de un studiu realizat pe mai mult de 4.000 de adulţi spitalizaţi din cauza COVID-19 şi a ajuns la concluzia că beneficiile aduse de acest medicament sunt mai mari decât riscurile pentru pacienţii din categoriile menţionate.

Aprobarea oficială a medicamentului produs de grupul Roche va trebui să fie acordată de Comisia Europeană

Aprobarea acordată de EMA intervine într-o perioadă în care Europa a depăşit pragul de 75 de milioane de infectări cu noul coronavirus, iar omenirea se confruntă cu răspândirea noii variante Omicron. Aprobarea oficială a medicamentului produs de grupul Roche va trebui să fie acordată de Comisia Europeană, care respectă de obicei recomandările formulate de EMA.

VEZI ȘI Vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19 a angajaţilor din sectorul public, neconstituţională în Slovenia

RoActemra, cunoscut şi sub denumirea de Tocilizumab

RoActemra, cunoscut şi sub denumirea de Tocilizumab, este un medicament creat împotriva artritei, care a fost autorizat de urgenţă în luna iunie de FDA pentru a fi administrat în Statele Unite pacienţilor cu COVID-19 care au nevoie de oxigen.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a recomandat la rândul ei acest medicament după rezultatele promiţătoare furnizate de un studiu clinic, a colaborat cu grupul Roche pentru ca acest medicament să ajungă cât mai repede în regiuni ale lumii unde nu era folosit până în prezent.

VEZI ȘI Italia înăspreşte restricţiile pentru persoanele nevaccinate prin introducerea 'super-certificatului' verde

OMS a cerut grupului Roche să asigure o distribuţie echitabilă

În august, OMS a cerut grupului Roche să asigure o distribuţie echitabilă a medicamentului RoActemra pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 după ce stocurile au scăzut foarte mult în urma creşterii numărului de infectări.

În aceeaşi lună, grupul Roche a raportat o creştere spectaculoasă a cererii pentru acest medicament, după ce comenzile au ajuns să fie cu 400% mai mari decât nivelurile înregistrate înainte de pandemia de COVID-19. 

VEZI ȘI Protest violent anti-restricții la Bruxelles. Război stradal între manifestanți și polițiști / Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel