Urmărește emisiunea live


Protest violent anti-restricții la Bruxelles. Război stradal între manifestanți și polițiști / Video

Protest violent anti-restricții la Bruxelles. Război stradal între manifestanți și polițiști / Video
Protest violent anti-restricții la Bruxelles. Război stradal între manifestanți și polițiști / Video

Zeci de mii de oameni protestează pe străzile din Bruxelles contra restricțiilor, a certificatului verde Covid și a vaccinării obligatorii.

Mii de manifestanţii - circa 8.000 potrivit poliţiei - au ieşit duminică în stradă la Bruxelles pentru a protesta împotriva modului de gestionare a crizei sanitare în Belgia, la două săptămâni după o mobilizare precedentă care a degenerat în violenţe, relatează AFP.

Marşul antivacciniştilor a decurs în general paşnic după-amiază, în pofida câtorva petarde şi rachete de semnalizare, sub supravegherea unui important dispozitiv de poliţie. Unii dintre manifestanţi au dansat pe muzică techno.

'COVID=genocid organizat'

Pe unele pancarte se putea citi 'Vaccinuri-nu mersi!', 'COVID=genocid organizat', 'QR= svastică!'. 'Spunem nu vaccinării copiilor noştri!', a scandat un grup de femei.

VIDEO

Manifestanţii au denunţat obligaţiile impuse populaţiei de la începutul pandemiei de COVID-19 pentru limitarea contaminărilor, cum ar fi permisul de sănătate obligatoriu pentru a accede în anumite locuri.

Ei au criticat de asemenea modul în care mass-media a reflectat criza sanitară. Unităţi ale poliţiei antirevoltă, cu scuturi şi căşti, au fost desfăşurate în jurul cartierului european din Bruxelles, unde se află instituţiile UE.

Tunuri de apă mobilizate contra protestatarilor

Mai multe artere au fost blocate de bariere din sârmă ghimpată. Autospeciale dotate cu tunuri cu apă au fost mobilizate, în timp ce elicoptere au survolat zona.

Cu două săptămâni în urmă, poliţia, luată prin surprindere de amploarea mobilizării, nu a reuşit să prevină excesele. Denumită 'Actul 2, Marş pentru libertate', manifestaţia de astăzi îşi propune să continue mobilizarea din 21 noiembrie, care a reunit 35.000 de persoane, potrivit poliţiei, în capitala belgiană.

Marşul, la început paşnic, degenerase în violenţe. Militanţi de extrema-dreaptă fuseseră reperaţi printre participanţii turbulenţi la proteste, la care au fost agitate steaguri naţionaliste flamande. Mai multe oraşe din Europa s-au confruntat cu astfel de mobilizări, în special în Olanda şi Austria, în timp ce guvernele au înmulţit măsurile restrictive în ultimele săptămâni în faţa unui nou val de contaminare.

Astfel, Belgia a anunţat vineri închiderea grădiniţelor şi a şcolilor primare pentru sărbătorile de Crăciun, devansând vacanţa cu o săptămână pentru a contracara extinderea epidemiei, scrie Agerpres.

VEZI ȘI Protest anti-lockdown şi anti-vaccinare obligatorie cu peste 40.000 de participanţi la Viena / Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel