Protest anti-lockdown şi anti-vaccinare obligatorie cu peste 40.000 de participanţi la Viena / Video

Austria pune capăt lockdown-ului pentru persoanele nevaccinate
Austria pune capăt lockdown-ului pentru persoanele nevaccinate

Peste 40.000 de persoane, conform estimării poliţiei, au participat sâmbătă la Viena la un marş împotriva lockdown-ului şi vaccinării anti-COVID-19 obligatorii, relatează Reuters. 

În urma înmulţirii rapide a infectărilor cu coronavirus, Austria a devenit luna trecută prima ţară vest-europeană care a reintrat în lockdown şi a decis în plus ca din luna februarie vaccinarea anti-COVID-19 să fie obligatorie.

VIDEO

Manifestanţii purtau pancarte cu mesaje precum Pentru mine, eu voi decide!, Faceţi Austria Măreaţă din Nou (parafrazare a mesajului electoral 'Make America Great Again' al fostului preşedinte american Donald Trump) sau Alegeri anticipate, în contextul peisajului politic austriac tulburat de demisia recentă a doi şefi de guvern.

Circa 1.500 de persoane au organizat contramanifestaţii. Poliţia a folosit spray-uri cu piper împotriva unor manifestanţi din demonstraţia anti-lockdown care au aruncat cu petarde spre forţele de ordine şi mai mulţi dintre aceştia au fost reţinuţi.

O comisie parlamentară a aprobat săptămâna aceasta dublarea perioadei de lockdown, până la 20 de zile, perioadă despre care guvernul a declarat că nu va fi apoi extinsă din nou, notează Agerpres.

Protest și pe 20 noiembrie 2021

Amintim faptul că un alt protest a avut loc la Viena, pe 20 noiembrie 2021, pentru a manifesta împotriva reintroducerii lockdown-ului şi a vaccinării obligatorii, măsuri anunţate cu o zi în urmă de către guvern în efortul de a limita răspândirea pandemiei de COVID-19, relatează Agerpres, citând AFP.

Manifestaţia a fost organizată la apelul partidului de extrema dreaptă FPÖ (Partidul Libertăţi, în germană Freiheitliche Partei Österreichs), chiar dacă liderul formaţiunii, Herbert Kickl, testat pozitiv pentru coronavirus, a lipsit.

Manifestanții "denunţă dictatura corona"



Mulţimea, adunată în centrul capitalei austriece, la doi paşi de cancelarie, a agitat bannere al căror conţinut "denunţă dictatura corona" sau se pronunţă împotriva "divizării societăţii". Acţiunea s-a desfăşurat sub supravegherea sporită a poliţiei, îngrijorată de sosirea militanţilor neonazişti şi a huliganilor.

Printre care cei care au chemat la "rezistenţă" se numără şi Katarina Gierscher, originară din Tirol, care a făcut şase ore pe drum pentru a ajunge la manifestaţia de la Viena.

"Nu este normal să fim privaţi de drepturile noastre", afirmă această profesoară de 42 de ani, care de mai multe luni îşi ţine cei patru copii acasă. "Presiunea la şcoală este prea mare", spune ea într-o declaraţie pentru AFP, referindu-se la testele PCR efectuate în fiecare săptămână în clase.

"Guvernul vrea să ne divizeze, trebuie să rămânem uniţi", adaugă interlocutoarea agenţiei franceze de presă. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel