Toader, OUG complet judecători. Tăriceanu vizat? Ce spune liderul ALDE

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, marţi, că nu a fost judecat de un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă, deci nu este afectat de decizia Curţii Constituţionale, menţionând că trebuie să se găsească o formulă de rezolvare a dosarelor celor care nu au avut parte de un proces corect.

El a adăugat că nu ştie dacă liderii europeni cunosc despre ce este vorba legat de acest subiect.

Întrebat dacă este de acord cu ordonanţa anunţată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, privind completurile de cinci judecători, Tăriceanu a spus că nu se poate vorbi despre o Justiţie corectă în momentul în care completul nu este corect constituit.

"Nu ştiu dacă Tudorel Toader a anunţat deja că dă o ordonanţă, dar noi suntem (...) în faţa unei situaţii care este rezultatul deciziei Curţii Constituţionale. Nu vreau să înţelegeţi că ar fi o critică, din contră eu salut decizia Curţii Constituţionale care nu face, de fapt, decât să întărească prevederile din actualul Cod de procedură penală referitoare la constituirea nelegală a completurilor de judecată. Deci, nu se poate să vorbim despre o Justiţie corectă în momentul în care completul de judecată nu este corect constituit. Această problemă, care a fost practic soluţionată de Curtea Constituţională, trebuie să găsească o formulă de rezolvare a dosarelor, sute, mii, nu ştim, în care oamenii care au fost subiectul judecăţii nu au avut parte de un proces corect", a afirmat Tăriceanu, într-o declaraţie acordată presei după o şedinţă a ALDE.

Afectat de OUG propusă de Toader?

Întrebat dacă îl afectează în mod direct această situaţie, Tăriceanu a răspuns: "Nu am fost judecat de un complet de cinci judecători care să intre sub incidenţa deciziei Curţii Constituţionale, deci, nu sunt afectat".

El a susţinut că eventuala ordonanţă nu are nicio legătură cu faptul că România deţine Preşedinţia Consiliului UE.

"Nu are nicio legătură una cu alta, dacă vorbim de un stat de drept. Liderii europeni nu ştiu dacă ei ştiu despre ce este vorba în subiect. Am constatat, din păcate, în lumea politică de astăzi foarte mulţi care se informează citind titlurile ştirilor de presă. Cred că e puţină lume care este informată în detaliu cu privire la aceste grave abuzuri care se petrec în Justiţia din România. Dacă dumneavoastră aţi fi subiectul într-un astfel de proces şi aţi fi condamnată fără să se asigure condiţiile unui proces echitabil, nu ştiu dacă aţi mai avea curajul să puneţi problema în acest fel", a menţionat liderul ALDE.

Potrivit lui Tăriceanu, partenerii europeni trebuie să vadă despre ce este vorba în fond.

"Şi Uniunea Europeană şi partenerii europeni trebuie, sigur, să aibă răbdarea să se aplece să vadă despre ce e vorba în fond. În ţările din Uniunea Europeană nu se întâmplă aceste lucruri. Acolo Justiţia funcţionează corect şi pe primul loc este respectarea inalienabilă a drepturilor şi libertăţilor individuale ale cetăţenilor. Nu se face Justiţie în Uniunea Europeană călcând peste drepturile cetăţenilor. Vreau să fiu foarte bine înţeles", a punctat Călin Popescu-Tăriceanu.

Vezi și: Alice Drăghici, dezvăluire din culise. Discuția cu Toader, când dă două OUG-uri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel