Toader, dezvăluire: Augustin Lazăr m-a ajutat de multe ori

Ema Apostu / 01 ian 2019 / 22:17 Salveaza PDF Comentarii
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Tudorel Toader a dezvăluit motivul pentru care i-a retrimis preşedintelui Iohannis documentele legate de revocarea procurorului general.

"Ştiţi de ce i-am retrimis? Pentru că procurorul general m-a ajutat de multe ori, prin lipsa de cunoaştere şi unele inabilităţi de care a dat dovadă. El, când a venit şi a spus că avem o justiţie robustă, care e aptă să asigure echilibrul puterilor în stat, foarte uşor mi-a servit mie a-i spune: "Domnule, vezi că puterea judecătoreasca este una dintre cele trei puteri ale statului şi este o regulă pe care - nici nu trebuie să fii jurist - trebuie să o ştii: că nu trebuie să judeci propria ta cauza (...).

M-a ajutat şi cu sesizarea asta. Ba la Alba Iulia a cerut Curţii de Justiţie a Uniunii Europene... ce să îmi spună? Păi nu ştii că la Curtea de Justiție sunt alte acte de natură de a fi supuse evaluării judecătorilor europeni, nu raportul ministrului, un raport cu activitatea unui procuror general. Raportul ministrului nici nu e producător de efecte, nu e act administrativ", a declarat Tudorel Toader, într-un interviu pentru emisiue "Ediție Specială" de la Antena 3.

Vezi și: Tudorel Toader, atacuri dure la adresa lui Lazăr


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25