Thailanda: Copiii captivi într-o peşteră ar putea rămâne acolo câteva luni

Copiii şi antrenorul lor de fotbal, captivi de zece zile într-o grotă inundată în Thailand, ar putea fi blocaţi în peşteră timp de mai multe luni.

Cei 12 copii şi antrenorul lor de fotbal, captivi de zece zile într-o grotă inundată în Thailand, ar putea fi blocaţi în peşteră timp de mai multe luni, conform armatei thailandeze, care a comunicat că se pregăteşte să trimită provizii alimentare pentru câteva luni şi persoane care să antreneze grupul în proceduri de înot, scrie The Guardian.

O echipă formată din doi scafandri britanici i-a găsit pe cei 12 copii şi pe antrenorul lor în vârstă de 25 de ani „teferi şi nevătămaţi”, la nouă zile după ce au fost daţi dispăruţi.

Totuşi, operaţiunea de salvare este una complicată. Inginerii au golit de apă peştera prin pompare în ultima săptămână, evacuând 10.000 de litri de apă pe oră, scăzând astfel nivelul apei cu un centimetru pe oră.

Cu toate acestea, sunt aşteptate precipitaţii abundente în următoarele zile, când va începe sezonul ploios iar acest lucru ar putea afecta serios operaţiunea de salvare. Cei captivi ar putea fi nevoiţi, astfel, să aştepte timp de câteva luni pentru ca apa să se retragă.

Căpitanul marinei, Anand Surawan, a declarat: „Ne vom pregăti pentru a trimite mai multă hrană pentru a le ajunge timp de câteva luni şi îi vom antrena pe toţi 13 pentru a înota în timp ce vom continua să extragem apa”.

Peter Wolf, directorul Asociaţiei Scafandrilor din Peşteri a Australiei, a declarat: „Cea mai bună opţiune este să fie lăsaţi acolo unde sunt şi să se stabilizeze mediul pentru a se asigura că ingredientele de bază sunt prezente. Având în vedere că mediul este destul de umed, este important să îi ţinem calzi şi uscaţi şi să le furnizăm apă potabilă, mâncare şi aer curat”.

El a adăugat că, având în vedere lungimea peşterii şi condiţiile, „sunt foarte puţini oameni pe planetă care ar putea ajunge cu provizii la grup”.

Niciunul dintre cei prinşi nu ştie să înoate iar în aceste condiţii ar putea fi periculos pentru cineva fără experienţă să încerce să străbată peştera cu o vizibilitate aproape zero şi contra curentului apei.

Cei 12 copii şi antrenorul lor ar fi intrat în peşteră pe 23 iunie, înainte ca un muson neprevăzut să inunde reţeaua de peşteri. Grupul a fost găsit în timp ce stăteau căţăraţi pe o formaţiune de noroi, la doi metri deasupra nivelului apei. Sezonul ploios durează, în nordul Thailandei, din mai până în octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel