Thailanda, furtuni. Sute de turişti blocaţi

furtuna tropicala
furtuna tropicala

Sute de turişti sunt blocaţi pe mai multe insule din Golful Thailandei după ce aeroporturile regionale au fost închise, iar ambarcaţiunile au rămas andocate din cauza furtunii tropicale Pabuk care va atinge zona de uscat vineri seara, relatează AFP. 

Toate insulele din Golful Thailandei, în special Koh Samui, Koh Phangan şi Koh Tao, deosebit de populare în perioada sărbătorilor de iarnă, vor fi afectate deoarece Pabuk este imensă, a declarat Phuwieng Prakhammintara, director al Centrului de meteorologie din Thailanda. Două aeroporturi regionale - Nakhon Si Thammarat şi Koh Samui - au fost închise până sâmbătă, astfel încât un număr mare de turişti au rămas complet izolaţi de continent. 

Pe insula Koh Phangan, celebră pentru sărbătorile lunii pline (Full Moon parties) 10.000 de turişti se află încă în zonă, a declarat pentru AFP Krikkrai Songthanee, directorul districtului insulei. "Am discutat cu unii dintre ei aseară. Nu se tem, înţeleg situaţia", a adăugat el. Şi pe Koh Tao, una dintre regiunile din Asia de Sud-Est cele mai apreciate de amatorii de scufundări, rezidenţii şi turiştii se pregătesc să facă faţă furtunii. "Vremea se înrăutăţeşte, iar vântul se intensifică. Am terminat de cumpărat alimente (...) Însă nu există gaz peste tot, iar în supermarket deja nu se mai găsesc anumite produse", a relatat un instructor de scufundări spaniol care a dorit să rămână anonim.

Prima furtună tropicală din ultimii 30 de ani care loveşte această zonă a ţării


Pabuk, prima furtună tropicală din ultimii 30 de ani care loveşte această zonă a ţării în afara sezonului musonic, a crescut în intensitate în ultimele ore, fiind însoţită de viteze ale vântului de 75 de kilometri la oră şi valuri de până la cinci metri înălţime. Punctul culminant al furtunii este prognozat pentru vineri seara, însă este puţin probabil ca fenomenul să se transforme în taifun, potrivit estimărilor meteorologilor. După ce va atinge Golful Thailandei, Pabuk ar trebui să scadă din intensitate deasupra Mării Andaman unde se găsesc staţiunile turistice Krabi şi Phuket şi se va îndrepta apoi către Parcul Naţional Similian, un paradis al pasionaţilor de scufundări. 

Zeci de mii de turişti au părăsit zona începând de miercuri. Este foarte gol. Plajele sunt pustiii", a povestit Pui Suriwan, locuitor din Koh Phangan. Peste tot au fost amplasate steguleţe roşii care semnalează interdicţia privind înotul. Economia thailandeză este puternic dependentă de turism. Se preconizează că regatul va găzdui în acest an un număr record de 40 de milioane de vizitatori, dintre care majoritatea vizitează staţiunile din sud. Thailanda a anulat joi zborurile către populara destinaţie de vacanţă Koh Samui, a închis staţiuni de la malul mării şi a evacuat platformele petroliere din larg în condiţiile apropierii furtunii tropicale Pabuk.

Vezi şi: Sorana Cîrstea, eliminată în sferturi la Shenzhen

ANM, avertizare meteo 4 ianuarie. Zonele vizate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel