Eugen Teodorovici: Tactică de a dezinforma românii. Eronat și total mincinos

Eugen Teodorovici a vorbit despre ideea care s-a răspândit într-o parte a mediei, potrivit căreia ar încerca să îi verifice pe românii din străinătate prin sistemul ANAF online.

"M-aş bucura să nu mai existe acea mică parte a mediei care să interpreteze greşit astfel de măsuri care se află în toate statele europene civilizate. Sunt practici europene pe care şi noi le aplicăm în România. A fost aceeaşi tactică de a dezinforma românii, mai ales pe cei din afara țării, cum a fost şi în cazul acelei directive europene care trebuia transpusă în România, cu sume de bani trimise în ţară. Românilor li s-a spus, într-un mod eronat şi total mincinos, că cineva doreşte să impoziteze acele sume trimise în ţară. Este o obligaţie europeană pentru ca, în cazul acelor sume, peste un anumit prag, să fie menţionată provenienţa pentru a evita activităţi de terorism sau alte astfel de activităţi", a declarat Eugen Teodorovici.

Ieri, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat o simplificare a relaţiei cu ANAF în urma căreia românii din țară și din străinătate își pot verifica electronic o serie de documente fiscale. Aceștia vor putea accesa în Spaţiul Privat Virtual (SPV) declaraţii de înregistrare fiscale, evidenţa creanţelor fiscale, notificări sau certificate de rezidenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel