TENSIUNI! Rusia și SUA se acuză reciproc de consolidarea ISIS

TOPSHOTS-APEC-SUMMIT-SINGAPORE
TOPSHOTS-APEC-SUMMIT-SINGAPORE

Premierul rus, Dimitri Medvedev, susține că politica dusă de SSUA a condus în mare măsură la consolidarea grupării jihadiste Statul Islamic în Siria și Irak. Replica premierul vine după ce, Barack Obama a acuzat Rusia de același lucru.

,,Consolidarea Statului Islamic a fost posibilă inclusiv ca urmare a politicii iresponsabile a Statelor Unite. În loc să-și concentreze eforturile comune în lupta împotriva terorismului, America și aliații săi s-au apucat să lupte cu președintele sirian legitim Bashar al-Assad, a declarat presei ruse Medvedev, după o întâlnire a liderilor ASEAN (Asociația Națiunilor din Sud-Estul Asiei) la Kuala Lumpur (Malaezia).

El a comentat astfel declarațiile făcute anterior de președintele american, Barack Obama, în cadrul aceluiași forum, cu privire la rolul Rusiei în conflictul din Siria.

Pentru toate țările, inclusiv pentru SUA, o politică rezonabilă în țările din Orientului Mijlociu, fie că este vorba de Siria, Egipt sau Iran, ar trebui să însemne, în opinia premierului rus, sprijinirea guvernului legitim, care poate să mențină integritatea statului, dar nu destabilizarea situației.

,,Odată SUA au contribuit la consolidarea Al Qaida, ceea ce a dus la atentatele de la 11 septembrie (2001). Aceste învățăminte confirmă ideea că lupta împotriva amenințării teroriste presupune un efort comun, fără o împărțire a aliaților în această luptă între 'ai noștri' și 'ai voștri, a afirmat Dmitri Medvedev.

Atacurile aeriene ruse nu fac decât să ajute Statul Islamic, declarase anterior președintele Barack Obama, în marja reuniunii de duminică a liderilor ASEAN în Malaezia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel