Ștefănescu, APEL către ministerul Justiției pentru Năstase

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, afirmă despre Adrian Năstase că este "deținutul politic numărul unu al regimului Băsescu", după modul în care se face justiție. El susține că ministrul Justiţiei are obligaţia de a cere CSM o anchetă pentru amânarea redactării motivării condamnării fostului premier.

Deținutul politic numărul unu

"Maniera în care se face 'justiţie' în cazul lui Adrian Năstase a demonstrat astăzi, încă o dată dacă mai era nevoie, că acesta este şi va rămâne deţinutul politic numărul unu al regimului Băsescu. Iar acolo, în închisoare, unde a ajuns în urma unor adevărate execuţii publice, Adrian Năstase încă reprezintă un pericol pentru Traian Băsescu si pentru instituţiile sale aservite. Şi asta pentru că, pur şi simplu, vorbim despre un abuz, despre încălcarea drepturilor elementare şi despre o manieră grosolană în care este umilit de către adversarii săi politici fostul prim-ministru al României", declară Ştefănescu, potrivit unui comunicat de presă. 

Obligația Ministerului Justiției

El precizează: "Chiar amânarea redactării motivării în cazul condamnării sale - au trecut peste 100 de zile, în condiţiile în care termenul legal este de 30 de zile de la data pronunţării sentinţei, reprezintă o bătaie de joc şi o încălcare flagrantă a legilor. Tocmai de aceea, ministrul Justiţiei are obligaţia legală de a se autosesiza şi în acest caz şi de a cere CSM o anchetă. Cu atât mai mult cu cât, în România coordonată încă de Traian Băsescu prin unele instituţii, se încalcă toate legile în vigoare, toate drepturile cetăţenilor şi sunt terfelite toate principiile juridice şi morale. De altfel, comportamentul sistemului băsist devine din ce în ce mai ostentativ prin abordare şi prin nerespectarea drepturilor atunci când este vorba despre adversarii politici ai lui Traian Băsescu". 

Face înconjurul lumii. Este un semnal de alarmă

Codrin Ștefănescu a mai spus că este sigur că "Adrian Năstase va rămâne la fel de puternic şi în faţa acestor noi umilinţe şi abuzuri la care este supus. Iar declaraţia sa privind renunţarea la cetăţenia română nu numai că va face înconjurul lumii, având în vedere că aparţine fostului premier care a semnat tratatul cu NATO şi a negociat aderarea României la UE, dar este încă un semnal de alarmă în faţa aberaţiilor şi hărţuirilor cu care se confruntă. Am convingerea că într-un viitor nu foarte îndepărtat se va face dreptate în cazul Adrian Năstase, iar adevărul va ieşi la lumină, cu toate implicaţiile sale!".

VEZI și: Adrian Năstase se SINUCIDE civil. Ce spun Radu Tudor și Bolcaș. Ciuvică: "Trebuie să se aștepte la ce e mai rău" 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel