Adrian Năstase se SINUCIDE civil. Ce spun Radu Tudor și Bolcaș. Ciuvică: "Trebuie să se aștepte la ce e mai rău"

nastase
nastase

Adrian Năstase a fost, luni, în fața instanței, pentru contopirea pedepselor în dosarele Zambaccian și Trofeul Calității. Epuizat, după nouă ani de legătură cu DNA, el a mai primit o lovitură din partea procurorilor, care îl vor mult timp după gratii. Fostul premier este decis să renunțe. Jurnaliștii Radu Tudor, Mugur Ciuvică și avocatul Lucian Bolcaș au comentat decizia lui Adrian Năstase. 

Procurorii cer un an în plus de pedeapsă pentru fostul premier din cauza numărului de acțiuni. El a mai fost de trei ori în fața instanței, însă drumurile au fost inutile, pentru că a fost depășit cu mult termenul în care instanța trebuia să motiveze decizia de condamnare în dosarul Zambaccian. Este puțin probabil ca solicitarea procurorilor să fie luată în considerare luni, adică judecătorii să aprobe contopirea. Motivarea încă nu a fost redactată. Andrei Năstase a spus că "doamna judecătoare este cea care va hotărî cât va fi sporul de pedeapsă", apreciind că solicitarea este una mare. 

Adrian Năstase vrea să renunțe la cetățenia română

„Nu mai am ce să fac pentru stat. Acești nouă ani pe care i-am petrecut în legătură cu DNA-ul sunt o pedeapsă în sine. Nu mai am voie cinci ani să ocup o funcție publică. M-am gândit să renunț la cetățenia română.  Până unde vor merge aceste acuzații nefundamentate?”, a spus Adrian Năstase, în fața instanței. 

Andrei Năstase îi va urma exemplul

"Nu pot să comentez. E normal să fie supărat pentru că de nouă ani de zile este supus acestor pedepse. Nu poate să înțeleagă de ce se mai cere o prelungire a pedepselor", a spus avocatul fostului premier. Adrian Năstase a spus că este un fel de moarte civilă, pentru că nu mai are ce să facă pentru statul român. Andrei Năstase a spus că dacă tatăl său va renunța la cetățenie, și el ar face același lucru. 

Ce spune Radu Tudor despre acest subiect

"Nu cred că se gândește serios să renunțe la cetățenia română. Sunt convins că această declarație a domniei sale în calitate de fost premier va stârni ceva reacții interne și internaționale. Este o chestiune fără precedent. Dincolo de controversele din dosarele sale în care a fost condamnat, în momentul în care un important demnitar al României vrea să renunțe la cetățenia română pentru că îi sunt suprimate absolut în mod abuziv drepturile pe care le are, atunci multă atenție se va îndrepta acestui caz. Este absolut incredibil că deținutul Adrian Năstase nu poate beneficia nici măcar de drepturile elementare și să fie supus unor abuzuri fiind aflat în închisoare. Îmi dau seama ce este în sufletul său. Îmi dau seama cum se simte când vede că este supus pe bandă rulantă unor abuzuri. Nu este vorba de favoritism, ci pur și simplu deținutul Adrian Năstase cere să îi fie respectate minimele drepturi pe care le mai are", a spus Radu Tudor la Antena 3.

Lucian Bolcaș: "Este mult prea mult"

Avocatul Lucian Bolcaș a avut o intervenție telefonică la Antena 3: "Este o imensă lehamite față de tot ceea ce se întâmplă în jurul rău. Este mult prea mult. Este atâta ostentație în ceea ce privește modul în care se comportă Justiția cu Adrian Năstase încât personal nu îmi găsesc cuvintele. Ca bătrân avocat, nu mă leg de soarta clienților mei, chiar dacă este vorba despre oameni care mi-au fost apropiați, de oameni care mi-au fost adversari sau de oameni pe care pur și simplu îi respect. De data aceasta, simt și eu că ceva nu este în ordine".

Ciuvică: "Trebuie să se aștepte la ce e mai rău"

"E în mare măsură bătaie de joc. Cei de la ÎCCJ s-au grăbit foarte tare când dădeau termene din două în două zile, s-au grăbit să-l bage la pușcărie, dar sunt foarte leneși în a motiva condamnarea lui Adrian Năstase. (...) E problema dumnealui dacă vrea să renunțe la cetățenie. Noi rămânem cu o Înaltă Curte care-și bate joc de cetățenii României. Cererea DNA-ului e normală, pentru că cei de la DNA își doresc ca adversarii lui Traian Băsescu să ajungă la închisoare și să-i țină cât mai mult. Răutatea DNA-ului e ceva normal. Indolența și bătaia de joc a ÎCCJ depășesc limitele sistemului securistic. (...) Trebuie să se aștepte la ce e mai rău pentru că s-a creat în interiorul justiției impresia pentru mulți judecători și procurori că sunt niște mici Dumnezei, fac ei ce vor cu viața și cu drepturile oamenilor, pentru că nimeni nu-i trage la răspundere", a spus Mugur Ciuvică, la Antena 3. 

VEZI și: Năstase contestă "tergiversarea" motivării în dosarul "Zambaccian"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel