Marea teamă a lui Nicușor Dan la alegerile locale- Exclusiv

Nicușor Dan, președintele fondator al Uniunii Salvați Bucureștiul, a declarat, miercuri, la interviul DCNEWS LIVE, despre alegerile locale și teama sa ca viitor candidat pentru funcția de Primar General al Bucureștiului. 

"Dincolo de faptul că suntem sau nu dezavantajați, e o chestiune care ține de democrație. Votul în două tururi înseamnă că, până la urmă, cineva reprezintă pe mai mult de 50% dintre oamenii care și-au exprimat votul și deciziile pe care acea persoană le ia, le ia în numele comunității. Mai sunt chestiuni colaterale, în 2012, când România a făcut experimentul ăsta, că nu au existat dezbateri electorale, toți primarii în funcție aveau un avantaj de notorietate asupra tuturor celorlalți competitori și nu au dorit să intre într-o dezbatere care să-i ajute și pe ceilalți să-și crească notorietatea și marea majoritate a lor au câștigat. 

Pentru București, nu mă tem (n.r. de lipsa dezbaterilor electorale) pentru că, din fericire, primarul în funcție nu mai candidează, are probleme cu justiția, deci fiecare dintre candidații partidelor mari au nevoia de a se prezenta. Ce mi-e mie teamă de aranjamente media care să mă excludă pe mine, să se forțeze pe o dezbatere PNL-PSD, asta este teama pe care o am. Un mare avantaj al votului în două tururi este că permite ca în primul tur oamenii să spună exact cu cine vor să voteze și să avem o radiografie a ceea ce-și doresc cetățenii, pentru că, dacă e un singur tur, votul va deveni un vot util, va merge către primii doi, poate trei candidați și toți ceilalți competitori vor avea extrem de puține voturi. E un exercițiu democratic extrem de util ca în primul tur oamenii să poate să-și exprime un vot exact pe formațiunea pe care și-o doresc", a spus Nicușor Dan, la interviul transmis live, miercuri, pe DCNews. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel