Te confrunți cu stare de oboseală și lipsă de energie. Cinci sfaturi care te pot ajuta

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Dacă te confrunți cu stare de oboseală și lipsă de energie, este posibil să suferi de astenie de toamnă. Iată cinci sfaturi care te pot ajuta.

Astenia reprezintă un tip de depresie, care apare în același sezon, în fiecare an. De cele mai multe ori, simptomele își fac apariția odată cu lunile de toamnă și se pot prelungi până în perioada de iarnă, lăsându-te cu o stare de oboseală accentuată, cu lipsă de energie și cu o stare de tristețe permanentă. Uneori, această stare poate apărea și în lunile de primăvară.

Astenia de toamnă nu apare la toată lumea, ci doar la acele persoane care trăiesc în zonele în care zilele de iarnă sunt foarte scurte sau există schimbări mari în cantitatea de lumină naturală primită pe parcursul anotimpurilor. De asemenea, acest tip de depresie este mai întâlnit în rândul femeilor, în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 55 de ani sau în rândul persoanelor care au în familie rude cu astenie.

Cinci sfaturi pentru a alunga starea de oboseală și lipsa de energie

Starea de oboseală și lipsa de energie pot fi cauzate de problemele fizice, de factorii care țin de stilul de viață și de problemele care au legătură cu sănătatea mintală. Pentru a scăpa de aceste simptome, iată cinci sfaturi prețioase, care te pot ajuta.

Hidratează-te

Deshidratarea poate genera oboseală și lipsă de energie. De aceea, este foarte important să bei cât mai multă apă pe parcursul zilei. În acest fel, vei menține un nivel de hidratare optim și nu te vei mai confrunta cu simptome neplăcute.

Mănâncă mai des

Pentru a-ți menține metabolismul activ și pentru a evita fluctuațiile glicemiei, ar fi bine să mănânci ceva o dată la 3-4 ore. Este esențial să nu sari peste micul dejun și să eviți supraalimentația la cină sau mâncatul o singură dată pe zi. Greu de crezut, dar mâncatul frecvent poate preveni alimentația excesivă și poți, chiar, să slăbești mai ușor.

Fă exerciții fizice

Exercițiul fizic te poate ajuta să îți crești nivelul de energie. Te poate energiza chiar și o plimbare de 15 minute, iar beneficiile devin tot mai multe odată ce crești frecvența cu care faci mișcare. Chiar dacă nu ai mai făcut exerciții fizice de mult timp, poți începe ușor, cu exerciții simple, iar, în timp să ajungi la 150-300 de minute de activitate fizică pe săptămână.

Odihnește-te suficient

Probabil ai auzit, de multe ori, cât este de important să dormi 7-8 ore pe noapte. Cu toate acestea, mulți oameni nu dorm suficient și se confruntă cu stare de oboseală și lipsă de energie. De aceea, pentru a scăpa de aceste stări, trebuie să adormi și să te trezești la aproximativ aceeași oră și să eviți dormitul în timpul zilei.

Reduce consumul de cafeină

Dacă starea de oboseală te copleșește, încearcă să reduci consumul de cafeină. Foarte important este să nu depășești cantitatea de 200 de miligrame de cafea pe zi și să eviți să consumi această băutură cu cel puțin patru ore înainte de culcare. Ar fi ideal să nu bea cafea o lună întreagă, pentru a vedea dacă, într-adevăr, acest lucru determină apariția stării de oboseală și a lipsei de energie, scrie bzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel