Tăriceanu: Reușită istorică. Consecință uriașă asupra românilor

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că aderarea României la Uniunea Europeană a însemnat impulsul decisiv în ceea ce priveşte aderarea ţării noastre la un nou model de societate, bazat pe democraţia politică şi pe capitalism. 

”Pe 1 ianuarie 2007 aprindeam luminile pentru o Românie europeană. În urmă cu 10 ani reuşeam să ducem la îndeplinire un proiect naţional la care au contribuit elitele intelectuale şi politice - aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană (...) Aderarea la UE a însemnat tocmai impulsul decisiv în ceea ce priveşte aderarea ţării noastre la un nou model de societate, bazat pe democraţia politică şi pe capitalism”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, duminică, pe Facebook.

[citeste si]

Președintele Senatului a adăugat: ”Îmi amintesc foarte bine momentul în care România a devenit membru al Uniunii Europene. Pentru ţara noastră a fost o reuşită despre care putem spune fără exagerare că a fost una istorică. La 10 ani de la acel moment, din ce în ce mai mulţi români conştientizează rolul pe care statutul de stat membru al Uniunii Europene îl are pentru dezvoltarea economică şi socială. Creşterea economică accelerată începută în momentul în care perspectivele de aderare la UE au devenit clare pentru ţara noastră este ceva de netăgăduit. Beneficiem pe deplin de principiul solidarităţii ţărilor membre care ne dă posibilitatea accesării fondurilor europene pentru dezvoltare economică şi socială”. 

”Consecință pozitivă uriașă”

Călin Popescu Tăriceanu a adăugat că ”În cei 10 ani am învăţat o lecţie importantă: 'singurătatea geopolitică' nu este acceptabilă pentru ţări ca România şi pentru nici o ţară din Europa de Sud - Est sau din Europa de Est. Am învăţat lecţii importante despre oportunităţile oferite de aderarea la UE. Dar cel mai important lucru pe care l-am realizat şi pe care uneori suntem tentaţi să îl uităm este că România a devenit parte a unui spaţiu politic definit în mod uzual ca fiind cel al democraţiilor liberale. Cele patru libertăţi fundamentale care guvernează spaţiul european, dintre care cea mai importantă e fără putinţă de îndoială libera circulaţie a persoanelor, au o consecinţă pozitivă uriaşă asupra românilor. Milioane de români pot călători fără oprelişti în Uniunea Europeană sau pot merge să muncească acolo unde găsesc condiţiile optime”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel