Tăriceanu - Dragnea, OUG 114: Avem o soluţie

Ema Apostu / 12 Martie 2019 / 19:16 Salveaza PDF Comentarii
Tăriceanu - Dragnea
Tăriceanu - Dragnea

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, după discuția cu Liviu Dragnea, că au o soluție, în ceea ce privește OUG 114/2018.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că există varianta de rezervă a prorogării termenului de intrare în vigoare a OUG 114/2018, dacă modificările care trebuie aduse actului normativ nu vor fi finalizate până pe 31 martie, când ar urma să îşi producă efectele actul normativ.

"Bugetul nu a fost construit pe aşteptări de venituri din OUG 114. Eu cred că este normal ca în această fază în care suntem şi aici mă refer la un lucru foarte clar - ordonanţa încă nu şi-a produs efectele, să discutăm cu cei din mediul economic pentru a vedea care sunt îngrijorările pe care le au şi să încercăm să le remediem. (...) Am discutat şi cu domnul Dragnea, suntem amândoi de acord că trebuie făcute anumite ajustări în aşa fel încât ordonanţa să îşi atingă obiectivele. (...) Ne-am dori să terminăm cât mai repede discuţiile pe Ordonanţa 114. Probabil, dacă nu încheiem până la sfârşitul lunii, avem o soluţie de rezervă de a proroga termenul de aplicare până terminăm discuţiile şi definitivăm textul OUG", a afirmat Tăriceanu, la Senat, după o întâlnire cu reprezentanţi ai Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România.

Vezi și: Oana Roman, la un pas de moarte: "M-am trezit într-o baltă de sânge"

"Există deja un acord"

 

"Am avut câteva discuţii, inclusiv cu reprezentanţi ai Băncii Naţionale şi am avansat foarte bine pe Ordonanţa 114. Există, aş spune, deja un acord aşa de principiu pe anumite modificări care vor trebui făcute şi, sigur, ne dorim cât de repede, adică până la sfârşitul lunii acesteia, având în vedere că OUG intră în vigoare la 31 martie. Însă, trebuie să discutăm toate componentele, adică şi mediul bancar, unde deja avem conturate modificările care urmează să fie făcute, şi zona de energie şi zona de telecomunicaţii şi Pilonul II de pensii, fondurile de asigurări de pensii. Mai sunt mici corecţii care trebuie aduse, de exemplu, cum e cea referitoare la încadrarea zilierilor, care nu a atras atenţia publicului, dar trebuie să profităm de această ocazie să aducem anumite corecţii şi acolo", a adăugat Tăriceanu.

Vezi și: Postul Paștelui 2019. Arsenie Boca, cinci sfaturi importante

Principiile OUG 114

 

"Unul din ele, plafonarea preţului la gaze. În ceea ce priveşte zona bancară, de a pune presiune pe dobânzi în mod consistent pentru a se micşora ecartul între dobânzile care sunt date de bănci pentru depozite şi dobânzile care sunt percepute pentru credite, acesta este unul din principalele obiective, precum şi creşterea nivelului de intermediere financiară în zona bancară. (...). În zona de telecomunicaţii, taxa pentru licenţele 5G pare să fie una descurajantă. Investiţiile pe care societăţile de telecomunicaţii sunt de presupus că le vor face în această tehnologie sunt influenţate de costurile pentru licenţe. Dacă licenţele sunt prea scumpe, atunci riscul este să nu investească în aceste tehnologii şi să rămânem cu actualul nivel adică 3G - 4G, ceea ce eu cred că trebuie evitat", a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Vezi și: Rețete mâncare post. Plăcintă cu spanac și ciuperci. Cum se prepară

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23